1. Privatbloggen
  2. Omstartslån – så kan det ge en nystart

Omstartslån – så kan det ge en nystart

Ett omstartslån kan hjälpa dig till en mer hanterbar ekonomi.

samla lån, ett omstartslån kan sänka din månadskostnad

2024-04-26

Betalningsanmärkningar eller betalningssvårigheter behöver inte vara ett hinder för att ta tillbaka kontrollen över din privatekonomi. Ett omstartslån kan hjälpa dig att samla dina dyra lån och erbjuda en väg ut till en mer hanterbar ekonomi och en lägre månadskostnad.

Om du kämpar med ett berg av dyra smålån, gjort många kreditförfrågningar eller fått betalningsanmärkningar kan situationen verka hopplös. Då kan ett omstartslån erbjuda en utväg. Omstartslån är precis som namnet antyder en möjlighet att göra en finansiell omstart, även om du har haft finansiella svårigheter. 

Med hjälp av ett omstartslån samlar du alla dina tidigare lån och krediter i ett och samma lån, vilket bidrar till att minska din månatliga kostnad. Ett omstartslån förenklar även din vardag genom att minimera antalet fakturor du behöver hålla koll på. Med hjälp av ett omstartslån får du bara en faktura varje månad, och slipper således hålla ordning på flera olika räkningar i slutet av månaden.

Ett omstartslån går att ansöka om för de allra flesta, då målet med ett omstartslån är att få en möjlighet till ekonomisk återhämtning. För att bli beviljad ett omstartslån krävs dock att du har en årsinkomst på minst 200 000 kronor, att en eventuell skuld hos Inkasso måste lösas och i de flesta fall krävs även en borgenär för att bli beviljad. Du behöver även ha varit skuldfri från Kronofogden i minst sex månader.

Att ansöka om ett omstartslån kan göras med eller utan säkerhet, men genom att använda någon form av säkerhet kan du få möjligheten att låna med lägre ränta och mer förmånliga villkor. Det är fullt möjligt att ansöka om ett samlingslån även om du har fått betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning kan dock påverka mängden lån du blir erbjuden och de villkor som erbjuds.

Att hålla ett öga på din kreditvärdighet är alltid viktigt, oavsett om du behöver ett omstartslån eller inte. Likaså kan antalet kreditupplysningar som tas i ditt namn påverka de lån och villkor som du kan bli erbjuden, så se därför till att inte ta onödigt många kreditupplysningar. 

Med hjälp av Lendo kan du med hjälp av en enda ansökan och kreditupplysning få erbjudanden från upp till 40 långivare. Att ansöka om omstartslån via Lendo är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till något. Antalet erbjudanden som du får är helt beroende av din ekonomiska situation och de bedömningar som görs av de banker och långivare som Lendo samarbetar med.

Funderar du på ett omstartslån eller vill ha mer information om hur ett omstartslån fungerar, så kan du alltid ringa Lendos duktiga handläggare på 0771-131310 så besvarar de dina frågor om lån.

Fakta: Vem kan söka omstartslån? 

I stort sett kan vem som helst ansöka om och bli beviljad ett omstartslån. Det behöver inte vara ett hinder att du har betalningsanmärkningar. Det är ett privatlån utan säkerhet, men det kan vara möjligt att till exempel ha bostaden som säkerhet.