1. Privatbloggen
  2. Så går det till när du gör en låneansökan

Så går det till när du gör en låneansökan

Hur fungerar det egentligen när jag gör en låneansökan hos Lendo?

så går det till att ansöka på Lendo

2020-10-12

Många tror att det är en krånglig process - men du kan enkelt och kostnadsfritt jämföra olika lån och sänka din ränta inom några minuter om du till exempel vill samla smålån. Och allt sker genom att samma kreditupplysning används av de olika långivarna. 

Det är enkelt och tryggt att göra en låneansökan hos Lendo om du till exempel vill samla småkrediter för att kunna sänka din ränta. 

Så här går en ansökan på Lendo till:

Du fyller i ansökan här på vår hemsida, där du också får ange om du vill ha en medsökande, din arbetsgivare och vilken inkomst du har. 

Det tas en enda kreditupplysning och en inskickad låneansökan genom Lendo behandlas av upp till 35 banker och långivare som vi på Lendo samarbetar med. 

Ofta får du svar redan inom någon minut, och du får meddelande om när erbjudandena börjar komma in. Men det kan vara bra att vänta upp till ett dygn för att kunna jämföra alla förslag och välja det som är mest förmånligt för dig. Genom att vänta 24h tills din ansökan är helt färdigbehandlad ger du alla våra samarbetspartners en chans att behandla din ansökan och se om de kan erbjuda dig ett lån.

Vissa kreditgivare kan sedan begära att du ska ha någon komplettering, till exempel ett arbetsgivarintyg. Hur mycket du får möjlighet att låna presenteras sedan på Lendo tillsammans med dina individuella villkor och ränta från respektive långivare. Tänk på att inte låna mer än du behöver. Ett generellt tips är att inte ansöka om lån som överstiger 90% av din årsinkomst.

Det är inte vi på Lendo som sätter räntan, utan de gör de långivare som vi samarbetar. Det är en individuell räntesättning för varje låntagare och räntan beror på dina personliga förutsättningar och baseras på en riskanalys som utförs av banker och långivare. 

När du jämför räntor och avgifter är det bra att titta på den effektiva räntan som vi på Lendo sätter ut för att du ska kunna se räntan när alla eventuella avgifter är inräknade och se vad totalkostnaden för ditt lån hamnar på.

När du valt en långivare får du endera skuldebrevet skickat per post eller öppnar det via en länk per sms och signerar det med bank-id.