1. Privatbloggen
  2. Samla dina dyra e-handelslån

Samla dina dyra e-handelslån

Dyra e-handelslån kan skada din ekonomi - läs mer om hur du kan minska kostnader

samla dyra e-handelslån - Lendo

2020-05-26

E-handeln av mat, skönhets- och hälsoprodukter växer kraftigt i spåren av coronapandemin. 

– E-handeln har visat sig ha en väldigt viktig roll att fylla i dessa svåra tider. Just nu har de flesta av oss ingen större lust att gå in i fysiska butiker om vi inte måste, säger PostNords vd Annemarie Gardshol.

Se upp för dyra e-handelslån – vissa har en ränta på över 20 procent. 

Nyligen presenterades e-handelsrapporten E-barometern för årets första kvartal och den visar att coronaviruset snabbt har förändrat vårt sätt att e-handla.

För första gången är kategorin skönhet och hälsa störst sett till andel konsumenter. Knappt 40 procent av de som e-handlade köpte skönhets- och hälsoprodukter, enligt rapporten. Apoteksvaror växte med 37 procent, följt av mat och dagligvaror som gick upp 27 procent. Många äldre som tidigare inte e-handlade har snabbat på ökningen. 

Enligt undersökningen har 66 % av svenskarna e-handlat under de senaste 30 dagarna. Vissa kategorier har vi skjutit på vad gäller våra inköp. En femtedel av konsumenterna säger att de väntar med att köpa kläder och skor, möbler och heminredning, samt hemelektronik.

Det har samtidigt blivit populärt att e-handla på faktura, något de flesta butiker erbjuder. Och genom ett enkelt knapptryck, eller om du inte betalar på förfallodagen, förvandlas fakturan till ett e-handelslån som drar ränta. Kronofogden har varnat för att e-handelskrediter ökar i snabb takt. Under fjolåret steg skuldbeloppet med 13 procent till nio miljarder kronor, enligt Kronofogdens analytiker. 

Många av e-handelslånen har en effektiv ränta på 20 procent eller mer, så redan ett litet skuldbelopp kan ge en hög månadskostnad. Genom att samla dina e-handelslån och andra småkrediter till ett större lån kan du enkelt få ner månadskostnaden. Genom att göra en låneansökan hos Lendo får du kostnadsfria låneerbjudanden på att samla lån från upp till 40 långivare.

Taggar:

SAMLA LÅN