1. Privatbloggen
  2. Topplistorna - bilarna som säljer snabbast

Topplistorna - bilarna som säljer snabbast

Här är topplistorna på bilarna som säljer snabbast och mest. Samtliga begagnatsajter, Blocket, Kvdbil och Wayke, rapporterar om rekord.

volkswagen golf 8 gti bästsäljande Volkswagen 2020 - Lendo privatbloggen

2021-02-08

– Jag tror nog att vi aldrig tidigare sett sådana kraftiga svängningar i utbud och efterfrågan som vi sett under 2020, säger Andreas Hedlund, analytiker hos Blocket.

 Blocket berättar nu att sökningarna efter bilar under 2020 slagit alla rekord. Mest sökta bilmärket var BMW. Bilmärket med flest visningar i var Volvo, medan Volkswagen var märket som sålde mest. Men 2020 var ett av de svängigaste åren någonsin på begagnatmarknaden.

– Jag tror nog att vi aldrig tidigare sett sådana kraftiga svängningar i utbud och efterfrågan som vi sett i år. I början av året höll många hårt i sina pengar vilket gjorde att efterfrågan sjönk, något som ledde till en ökad prispress på begagnatmarknaden. Även nybilsförsäljningen sjönk drastiskt i början av året och för nybilsförsäljningen dröjde det längre att återhämta sig än för begagnat, säger Andreas Hedlund.

Enligt begagnatsajten Wayke tyder mycket på att en laddbar bil är den smartaste bilaffären just nu. Det laddbara utbudet har exploderat på både ny- och begagnatmarknaden, men ändå fortsätter priserna att stiga. Enligt Wayke har priserna för begagnade elbilar har stigit med över 25 procent det senaste året, men det har inte avskräckt köparna. 

-Alla trender pekar mot laddbart just nu - det verkar som att marknaden slukar allt som produceras med öppen mun trots att utbudet flerdubblats. Vissa laddbilar är klart populärare än andra och det är en stor skillnad på hur mycket de minskar i värde per rullad mil, säger Martin Fransson, vd, Wayke.

Auktionssajten Kvdbil rapporterar om att det är kvinnor och storstadsbor som ligger bakom ökningen på begagnatmarknaden. 

– När coronaviruset började spridas i Sverige ökade efterfrågan på privata fordon kraftigt och detta kunde inte matchas av nybilshandeln som drabbades av stora leveransproblem när delar av Europa stängde ner. Att en begagnad bil är mer prisvärd än en ny tror jag också har gynnat andrahandsmarknaden, säger Daniel Odsberg, försäljningschef Kvdbil.

Stor skillnad bland män och kvinnor

Försäljningen ökade i 15 av 21 län. Störst var ökningen i Stockholm, upp 7,1 procent. Bland privatpersoner var skillnaden stor mellan kvinnor och män. Medan ägarbytena bland männen ökade med 0,6 procent var ökningen hos kvinnorna hela 4,9 procent.

– Kvinnor åker kollektivtrafik i högre utsträckning än män. När nu många svenskar förändrat sitt resande är det naturligt att den största ökningen av bilköp sker bland kvinnor, säger Daniel Odsberg, försäljningschef Kvdbil.

För den som är i behov av att byta bil under 2021 kan Lendo erbjuda en kostnadsfri jämförelsetjänst för billån. Med en enda kreditupplysning kan du jämföra billånutan säkerhet från upp till 35 olika långivare. Statistiken visar att det kan vara stora skillnader på räntan, så det lönar sig verkligen att jämföra innan du tar ett lån till ditt bilköp. När du lånar till din bil via Lendo handlar det om ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du kan låna hela beloppet.  

Topp 10 mest sökta bilmärken och modeller på Blocket 2020:

1.BMW

2.Mercedes

3.Volvo

4.Porsche

5.Volkswagen Golf

6.Volvo V70

7.Saab

8.Ford Mustang

9.Chevrolet

10. Audi

Topp 10 mest sålda bilarna på Blocket 2020:

1.Volkswagen Golf

2.Volvo V70

3.Volkswagen Passat

4.BMW 3-serien

5.BMW 5-serien

6.Volvo V60

7.Volvo XC60

8.Audi A4

9.Audi A6

10. Ford Focus

Topp 10 snabbast sålda privatannonserade bilarna på Blocket 2020:

1. Toyota Aygo

2. Volkswagen Polo

3. Peugeot 206

4. Renault Clio

5. Toyota Corolla

6. Toyota Yaris

7. Citroën Berlingo

8. Skoda Fabia

9. Ford Fiesta

10. Nissan King Cab/Navara

Topp 10 snabbast sålda bilarna från bilhandlare på Blocket 2020: 1. Volvo V50

2. Toyota Yaris

3. Kia Sorento

4. Toyota RAV4

5. Volvo XC70

6. Skoda Kodiaq

7. Toyota C-HR

8. Volkswagen Tiguan

9. Volvo V70

10. Volkswagen Polo

Taggar:

BILLÅN