1. Företagsbloggen
  2. Kickstarta företaget i höst - 7 tips

Kickstarta företaget i höst - 7 tips

Nu efter semestern är det läge att börja planera för hur du ska få en kickstart för ditt företag i höst. Vi har samlat 7 enkla tips som du kan ha nytta av - Läs här!

kickstarta-foretag-i-host

2020-08-06

Kom igång och kickstarta ditt företag i höst efter semestern och coronakrisen. Vi på Lendo har sammanställt 7 enkla tips som du och ditt företag kan ha nytta av när du drar igång på allvar efter sommaren. 

Förhoppningsvis har du fått lite semester och återhämtning i sommar även om du är småföretagare. Nu är det läge att börja planera för hur du ska få en kickstart för ditt företag i höst. Coronakrisen börjar lätta och många branscher som haft kris under våren har fått en extra skjuts i sommar när svenskarna semestrat på hemmaplan. I höst kan fler branscher komma i gång - vi på Lendo tipsar hur du får en bra höststart. 

1. Sätt upp några mål för hösten

Det är alltid bättre att ha mål att sikta mot än att jobba på utan någon strategisk plan. Sätt upp några mål som du ska försöka uppnå under hösten. Det kan till exempel vara att du ska hitta x antal nya kunder, börja sälja en ny produkt, eller bli effektivare på något. Försök att ha konkreta och realistiska mål. Gör även en plan för hur du ska nå varje mål.

2. Bygg nya bättre vanor

Våra vanor är ett av de starkaste verktygen för att lyckas uppnå mål och förändra saker. Om du bestämmer att du ska ägna en halvtimme varje morgon åt kundkontakt eller för att hitta nya kunder blir det över 100 timmar på ett år – och du kommer säkerligen att få ditt företag att växa. Genom att göra saker till en vana blir det enklare att uppnå mål. En annan vana kan vara att skriva en planeringslista varje dag för vad du ska få gjort.

3. Satsa på marknadsföring

Just nu är det billigare än på länge att marknadsföra ditt företag på grund av coronakrisen. Det gör att företag som fortfarande har råd att satsa och synas kan växa och bli vinnare. Syns du inte så finns du inte. 

4. Fokusera på det du är bäst på

Oavsett om du har personal eller inte kan det vara smart att delegera. Du kanske inte är bäst på bokföring, utan tjänar mer på att göra annat. Då kan det vara smart att anlita en redovisningskonsult eller bokföringsbyrå. Har du personal bör du delegera det du kan och fokusera på det som du själv är absolut bäst på!

5. Våga säga nej

Många småföretagare har svårt att säga nej till kunder. Men ibland behöver du tacka nej till jobb som du vet att du inte kan lyckas med eller som inte kommer att bli lönsamma.

6. Bli mer digital

Coronakrisen har gjort att digitalisering kommer att gå snabbare än vad vi tidigare har trott. Våra vanor har förändrats så att vi jobbar mer hemifrån, har mer digitala möten och handlar mer över nätet. Fundera hur du och ditt företag kan anpassa sig och dra nytta av den snabba förändringen. Coronakrisen har tvingat många företag att tänka nytt. 

7. Jämför om du behöver finansiering

För att göra en förändring eller omställning i ditt företag kan det behövas finansiella muskler. Eftersom banker och långivare kan ge olika erbjudanden på samma låneansökan är det extra viktigt att du jämför när du ansöker om ditt företagslån via Lendo får du direkt en översikt på din totalkostnad i kronor hos de olika långivarna, samt om lånet är villkorat med personlig borgen eller inte. När du fått alla erbjudanden kan du sedan jämföra i lugn och ro. Det kostar inget att ansöka via Lendo och du förbinder dig inte till något.