1. Företagsbloggen
  2. Många stora bolag började i garaget

Många stora bolag började i garaget

Har du en dröm om att starta eget men är osäker på om platsen hemma räcker till? Vad sägs om garaget?

stora bolag startade i garage

2020-02-07

Fler av världens största företag började som en enmansverksamhet i ett litet garage.

Visste du att världens största e-handelsföretag, Amazon grundades i ett litet hyrt garage i en villa i Seattle? När de första medarbetarna anställdes byggde Jeff Bezos skrivbord av gamla dörrar som ställdes på pallbockar. I dag är han världens rikaste man.

Även Apple startades i ett garage, hemma i Steve Jobs föräldrars villa. 42 år har gått sedan dess och i dag är Apple ett av världens högst värderade företag och ett av de absolut mest kända varumärkena.

Google började i ett hyrt garage i Menlo Park i Kalifornien. Därifrån startade Larry Page och Sergey Brin sökmotorjätten. I dag, 21 årsenare, har Google över 100 000 anställda över hela världen.

Inte bara stora techjättar har en historia som startades i ett garage, även sportskoföretaget Nike och Bill Bowerman började en del av verksamheten i garaget. Förutom att lagret var där och försäljningen skedde ur bakluckan på Bowermans bil så fick han en dag 1972 en snilleblixt när han såg sin fru göra våfflor. Han tog med sig våffeljärnet ut till garaget, hällde i gummit till sulorna i det och resten är historia.

Våffeljärnet förstördes, men det blev starten på något stort, jakten på en löparsko med våffelmönster började där i garaget och är en stor anledning till att Nike fortsatt dominera marknaden för löparskor och sportkläder under decennier.