1. Privatbloggen
  2. Få en överblick över ekonomin med vår nya tjänst

Få en överblick över ekonomin med vår nya tjänst

Hur mycket kan jag låna – och hur snabbt kan jag betala av lånet?

hur mycket kan jag låna? Lendo min ekonomi hjälper dig få en överblick

2022-08-30

Med hjälp av Lendos tjänst Min Ekonomi kan du snabbt få en överblick över din ekonomi varje månad. 

Hur mycket kan jag låna – och hur snabbt kan jag betala av lånet? Vår tjänst hjälper dig se om du behöver se över budgeten eller kan betala av extra på lånet. 

Många undrar hur mycket de kan låna, och hur mycket som finns kvar varje månad för olika utgifter i hushållet. Efter att inflationen slog till har det blivit extra angeläget att ha kontroll på läget. Med hjälp av Lendos kalkylator Min Ekonomi kan du enkelt få en överblick över dina inkomster och utgifter varje månad. 

Kanske kan du betala av snabbare på lån, spara mer eller mindre eller försöka få ner olika utgifter på olika lån. Det kan också vara ett bra verktyg för att se om du behöver slå ihop mindre krediter till ett samlingslån för att få ner ränteutgifterna. 

Visst kan ekonomin skilja sig åt ordentligt olika månader, men Min Ekonomi ger dig en översikt så att du kan se över din konsumtion och se var du behöver spara eller var det finns extra utrymme.

Tjänsten är kostnadsfri och dina uppgifter lagras inte efter att du gjort genomgången. Så snart du har loggat ut försvinner alla dina data. 

3 enkla tips för att få koll på ekonomin i höst

1. Utvärdera månadens utgifter - stora som små

Första steget är att skapa dig en överblick över din ekonomi. Det kan du få hjälp med i Min Ekonomi. Det är viktigt att få med små som stora kostnader, allt från dagligt inköp av exempelvis tuggummi till månatliga abonnemangskostnader.

Glöm inte räkningar som betalas kvartalsvis. Gå sedan igenom utgifterna post för post. Finns det något av dina återkommande inköp som du kan dra ner på? Går det att hitta ett billigare alternativ? Undersök möjligheten att byta ut minst ett återkommande inköp mot ett billigare alternativ.

2. Gör en budget som innefattar sparmål

När du skapat dig en bra överblick över dina utgifter, är det dags att göra en månadsbudget inklusive sparmål. Sparande bör finnas med som en stående post i din budget. Får du något över efter att du har betalt räkningar och sparat undan en summa? Om svaret är ja - är ett tips att spara ytterligare hälften av den kvarvarande summan och låta resten finnas kvar för spontana aktiviteter.

3. Samla dyra smålån och krediter

Har du koll på räntekostnaderna för dina lån? Har du flera mindre smålån, avbetalningar och krediter som du betalar ränta och avi-avgifter på varje månad kan det bli dyrt i längden. Genom att omvandla mindre krediter till ett samlingslån - samlar du ihop mindre lån till ett större privatlån och på så vis får du en bättre överblick över räntekostnaderna. Dessutom kan du sänka din månadskostnad - så att du kan spara mer.