1. Privatbloggen
  2. Fritidsbanken har blivit en jättesuccé i sommar.

Fritidsbanken har blivit en jättesuccé i sommar.

Vem som helst kan låna sport- och fritidsutrustning gratis i två veckor. I dag finns fritidsbanker på över 100 platser i Sverige.

Fritidsbanken

2020-09-14

Ny forskning visar att det bidrar till att göra fler svenskar fysiskt aktiva och att komma ut i naturen - dessutom minskas klimateffekten. Fritidsbanken har varit uppskattad bland många svenskar länge, men har upptäckts av ännu fler under coronapandemin. Den ger möjlighet att testa nya sporter och aktiviteter genom att vem som helst kan låna utrustning gratis i två veckor.

Spara pengar och natur Barnfamiljer som i vanliga fall inte hade råd att åka slalom eller göra andra dyra aktiviteter kan långa komplett utrustning helt gratis. Organisationen har tidigare fått priset Årets Peppare på idrottsgalan av Kronprinsessparets stiftelse. En forskningsrapport från statliga Rise visar också att fritidsbanken förbättrar hälsan hos deltagarna. En annan stor fördel enligt forskningen är att klimatpåverkan kan minskas med 70 procent. Det som gör Fritidsbanken möjlig är donerade sport- och fritidsprylar. Det kan vara allt från tennisracketar, kanoter till badmintonrack. Om du själv vill vara med och bidra till Fritidsbanken och donera kan du hitta din närmaste bank här: https://www.fritidsbanken.se/ – Det kan vara skridskor som blivit urväxta, skidor som är för korta eller fotbollsskor som spelat sin sista match. Vi på Fritidsbanken tar tacksamt emot all utrustning och lånar ut den gratis till andra personer, berättar Fritidsbanken på sin hemsida. Om du vill låna så kan du besöka din närmaste Fritidsbank, här hittar du öppettiderna. Alla får låna och det är helt gratis. Det finns allt från tält till innebandyklubbor. Lånetiden är 14 dagar.

Fler tips för dig som är intresserad av att hyra istället för att köpa.

Taggar:

LÅN