1. Privatbloggen
  2. Nu extra förmånligt att samla lån via Lendo

Nu extra förmånligt att samla lån via Lendo

Just nu är det extra förmånligt att samla ihop dina dyra smålån hos Lendo. Vi bjuder på bankernas uppläggningsavgifter när du samlar dina krediter hos oss (erbjudandet gäller 29 december 2020 - 7 februari 2021).

samla lån - Lendo bjuder på uppläggningsavgiften

2020-12-29

Förutom att du kan komma att spara pengar på räntan kan du spara in upp till 995 kr vid uppläggningen av ditt lån. 

– Många har i dag småkrediter utan att de tänker på det, säger Sharon Lavie, Lendos sparekonom. 

Ge din privatekonomi en bra start på 2021, du kan sänka din genomsnittliga ränta rejält genom att samla gamla dyra smålån och krediter till ett lån med lägre ränta. I vissa fall kan det på en månad handla om flera tusenlappar du sparar på lägre räntor och olika aviserings- och fakturaavgifter. 

Just nu är det extra förmånligt, då vi på Lendo bjuder på bankernas uppläggningsavgift när du tecknar ett samlingslån. Det innebär att du förutom räntebesparingen kan spara in ytterligare upp till 995 kr. Erbjudandet gäller endast ansökningar där du som kund valt att omförhandla eller samla dina lån mellan den 29 december 2020 - 7 februari 2021.

En annan fördel med att samla lånen är att din kreditvärdighet kommer att förbättras när du får färre krediter, har du många olika kreditgivare så påverkas din kreditvärdighet. 

Även själva låneansökan är kostnadsfri när du ansöker om ett samlingslån hos Lendo. Du kan i lugn och ro jämföra räntan och villkoren från upp till 35 långivare. Vissa långivare hjälper dig att lösa krediterna, medan andra låter dig själv ansvara för betalningen. 

Nästan hela vår ekonomi i dag har blivit digital. Det har gjort att många svenskar kan ha smålån och krediter utan att ens ha tänkt på det. 

– Det kan vara så enkelt att du valt att betala en faktura på avbetalning för att det just då var räntefritt, och sedan börjar den ticka ränta, det är väldigt lätt att man tar krediter utan att det är meningen. Många har  i dag småkrediter utan att man tänker på det. Det finns numera flera brevlådor med fakturor du måste hålla kolla på, Kivra, den vanliga brevlådan, mejlen och olika appar, till exempel Klarna, säger Lendos privatekonom Sharon Lavie. 

Sparekonomens tips innan du ansöker

Sharon Lavies råd är att du sätter dig ner och försöker sammanställa dina smålån innan du gör en ansökan. Det tar bara en liten stund, och timlönen kan bli enormt lönsam. 

– Gör en sammanställning av alla räkningar där du har en avbetalning, kreditkort, fakturaköp, e-handelslån, billån och allt det kan vara. Gör en lista och pricka av skriv ner skuldbelopp, ränta och månadskostnad. Summera och se hur mycket du skulle behöva låna i ett samlingslån för att lösa bort småkrediterna, säger Sharon. 

–  Du bör inte låna mer än du behöver för att lösa krediten, du ska inte låna pengar för lättvindigt, det bör finnas ett syfte med vad du ska låna till, inte till allmän konsumtion. 

Här är 5 vanliga smålån som du kan samla ihop

Kreditkort. Det är lätt hänt att man använder kreditkortet lite för mycket och när månadsfakturan kommer har du kanske inte råd att betala hela skulden. Inte sällan är den effektiva räntan uppemot 30 procent.

E-handelslån. Nu under coronapandemin e-handlar många mer än tidigare. Vid dyrare inköp kan du få en faktura som sedan förvandlas till en dyr kredit. Räntan är inte sällan 25-30 procent.

Elektronikköp. Köp nu och få 60 dagar räntefritt. Det låter förmånligt, men i slutändan kan det bli dyrt om du inte betalar efter de två månaderna. Men det är lätt att man inte har pengarna kvar när räkningen ska betalas, eller glömmer bort att betala den. Då förvandlas den till ett dyrt litet lån.

Snabblån/SMS-lån De kallas fortfarande för SMS lån, trots att du ansöker på en vanlig mobilsajt. Det kan vara lockande att låna några tusenlappar via ett snabblån för att ha råd med akuta utgifter. Det förekommer effektiva räntor på 50 procent. 

Billån Betalar du fortfarande en hög ränta på ett gammalt billån trots att du sålt bilen? Det kan löna sig att slå ihop det lånet med andra mindre restskulder. 

Har du frågor angående att samla dina lån är du hemskt välkommen att höra av dig till våra medarbetare på kundservice@lendo.se eller ringa oss på 0771-131310 så hjälper vi dig.