1. Privatbloggen
  2. Så här många lånar till renoveringen

Så här många lånar till renoveringen

Många svenskar tar ett lån för sin renovering. Vi på Lendo har undersökt hur många och till vad svenska folket lånar.

lån till renovering - jämför hos Lendo

2019-06-12

Många i Sverige tar ett lån för att finansiera en hemrenovering, det är egentligen inte så konstigt med tanke på att en renovering kan bli en kostsam historia och att den i det flesta fall även kan höja värdet på bostaden inför en eventuell försäljning.

Du kanske nyligen köpt en lägenhet eller ett hus och känner att du skulle vilja fräscha upp ditt nya boende. Då kanske större delen av din budget lagts på just bostadsköpet och allt kring det och du börjar fundera på ett renoveringslån. Numera finns det bra möjligheter att jämföra lån för renoveringen för att hitta det bästa för dig och din plånbok.

Lendo undersöker svenskars lånevanor:

Vår undersökning av svenskars lånevanor vad gäller lån utan säkerhet eller så kallade konsumtionslån visar att renoveringar hemma eller andra byggprojekt i hemmet är det vanligaste folk lånar till.

33% av de tillfrågade i undersökningen angav att lånet tagits för en renovering. En bit efter på andra plats var det lån till bilköp på 14%.

Att just renoveringar i hemmet hamnar högst upp är inte konstigt. Har man köpt sitt boende är det långt ifrån alla som har ytterligare kapital liggandes att sedan renovera för. Många ser det som en investering i sitt boende då det ofta höjer värdet vid en senare försäljning.

En lösning kan då vara att istället för att ringa och prata med flertalet banker istället vända sig till en jämförelsetjänst på nätet. På så sätt kan man enkelt jämföra villkor och kostnader, snabbt och enkelt utan att behöva lägga för mycket tid på det.