1. Privatbloggen
 2. Vi bjuder på uppläggningsavgiften

Vi bjuder på uppläggningsavgiften

- när du samlar dina smålån

Nu bjuder vi på bankernas uppläggningsavgift när du väljer att samla dina lån

2024-01-08

Att ha många smålån och krediter som du betalar på varje månad kan snabbt bli onödigt dyrt. Genom att istället samla dina lån till ett enda lån kan du både spara tid och få en lägre månadskostnad. Men det är viktigt att se till att den totala kreditkostnaden inte blir högre. Just nu bjuder vi på uppläggningsavgiften när du ansöker om ett samlingslån hos Lendo.

Kreditalternativ som kreditkort, e-handelslån, delbetalningar och snabblån har gjort att allt fler svenskar drar på sig många onödigt dyra smålån med hög ränta. Under julen och nyårshelgen är det lätt hänt att man tar dyra småkrediter som man egentligen inte har råd med.

Kanske köpte man för dyra julklappar, en överdådig nyårsmiddag eller en för dyr solsemester som man väljer att låna till som sedan resulterar i stora ränteutgifter och dessutom tar onödig tid när man måste hålla reda på alla betalningar.

– Det kan vara så enkelt att du valt att betala en faktura på avbetalning för att det just då var räntefritt, och sedan börjar den ticka ränta, det är väldigt lätt att man tar krediter utan att det är meningen. Många har idag småkrediter utan att man tänker på det. Det finns numera flera brevlådor med fakturor du måste hålla kolla på, Kivra, den vanliga brevlådan, mejlen och olika appar, till exempel Klarna, säger Lendos privatekonom Sharon Lavie

Kickstarta din privatekonomi in i 2024 genom att samla alla dina gamla lån i ett nytt samlingslån. Nu är det extra förmånligt, eftersom Lendo bjuder på långivarnas uppläggningsavgift när du tecknar ett samlingslån. Genom att gå igenom och samla alla dina dyra smålån och andra krediter i ett enda lån får du ned din månadskostnad och får tid över till annat.

Hos Lendo ansöker du enkelt om att samla lån med hjälp av en enda kostnadsfri ansökan. Ett samlingslån kan hjälpa till att sänka din årsränta och sänka dina räntekostnader. Med hjälp av en ansökan får du snabbt låneerbjudande från upp till 40 olika långivare. När du samlar dina lån och krediter och får färre kreditgivare kan även din kreditvärdighet förbättras. 

Vanliga lån som du kan slå ihop

 • Kreditkort

 • Delbetalningsplan från betalningsaktörer

 • E-handelslån

 • Snabblån/SMS-lån

 • Mindre billån

 • Äldre privatlån

 • Elektronik på avbetalning

 • Fakturaköp

 • Mikrolån

 • Äldre blancolån

Så samlar du ihop dina smålån

Gå igenom alla dina lån

Se över alla dina nuvarande lån och småkrediter. Ta fram räkningar och bankutdrag för att se hur mycket du har i mindre lån och krediter smålån idag.

Summera

Summera den totala skulden för alla dina smålån och addera ihop och se hur mycket du betalar i ränta och avgifter idag. Det totala skuldbeloppet av alla dina lån idag är hur mycket du skulle behöva låna i ett nytt samlingslån för att lösa alla dina nuvarande krediter.

Gör en kostnadsfri ansökan hos Lendo

Hos Lendo kan du enkelt och kostnadsfritt ansöka om samlingslån och jämföra låneerbjuande från upp till 40 olika långivare. Dessutom bjuder Lendo just nu på uppläggningsavgiften, vilket innebär att du sparar upp till 995 kronor när du ansöker om ett samlingslån.

Jämför

Låna inte mer pengar än vad du behöver till dina gamla krediter. Jämför räntan på ditt samlingslån med räntan på dina gamla smålån. Se till att den totala kreditkostnaden under återbetalningstiden för samlingslånet inte blir större än för smålånen. Även ett samlingslån är ett nytt privatlån, se över din kreditvärdighet så den inte påverkas negativt av din ansökan.

Undvik nya smålån

Se till att ha en god privatekonomi genom att hålla koll på dina inkomster och utgifter och undvik att ta nya små krediter till din konsumtion. Genom att ha samlat dina småkrediter får du dessutom en bättre överblick över din ekonomi då dina lån är samlade i ett enda privatlån.