1. Företagsbloggen
  2. EU-lånet: Extra förmånligt lån för småföretag

EU-lånet: Extra förmånligt lån för småföretag

Ett förmånligt lån till företag för de företagare där du endast går i personlig borgen för 20% av lånebeloppet.

EU-lånet förmånligt lån för småföretagare

2022-06-28

Ibland kan det vara svårt för småföretag att det kapital och den finansiering de behöver. Därför har Europeiska Investeringsfonden, EIF, tagit fram EU-lånet. För dig som småföretagare innebär det att du inte behöver gå i personlig borgen på mer än 20 procent av lånet. Räntan är ofta lägre än på ett vanligt företagslån

Vi på Lendo vet många som driver verksamhet som har haft det tufft under pandemin och Ukrainakrisen. Företagarnas Finansieringsrapport 2021 visar att 52 procent av småföretagarna tycker  att det är ganska eller väldigt svårt att få extern finansiering till företagets investeringar. Då kan det passa bra att tala om att EU-lånet finns. 

I syfte att stötta europeiska småföretagare har Europeiska Investeringsfonden, EIF gått ut med EU-lånet. Det  ger dig som småföretagare förmånliga lånevillkor. Du behöver inte gå i personlig borgen för mer än 20% av lånet. För att du ska kunna ansöka om EU-lånet behöver du ha ett aktiebolag (läs mer om företagslån för aktiebolag). 

Europeiska Investeringsfonden EIF går in med en garanti på 80 procent av lånesumman, därmed behöver du själv endast stå som borgensman för 20 procent, jämfört med de 100 procent som är vanligt annars. Genom att EIF står den största risken innebär lånet mindre risk för långivarna och därmed ökar möjligheterna att få lånet beviljat och att du även år en lägre ränta än på vanliga lån. EU-lånet innebär att du tar mindre risker för din privatekonomi när du lånar åt ditt företag. 

Med EU-lånet kan du ansöka om lån på upp till 500 000 kronor. Vi på Lendo kan hjälpa dig att jämföra de långivare som erbjuder EU-lånet med EIF-garantin. Du gör en vanlig låneansökan via vårt formulär för företagslån. När du fått svar med låneerbjudanden ska du titta efter erbjudande som har symbolen EU-lån för att se om det är det du erbjudits eller ett traditionellt lån för företag. 

Fakta om EU-lånet

Högsta lånebelopp är 500 000 kronor

Du behöver ha ett aktiebolag 

Företaget får inte ha fler än nio anställda

Du måste ha minst ett godkänt bokslut

Din omsättning får vara maximalt 20 miljoner kronor per år. 

Lånets löptid är 24-60 månader.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!