1. Företagsbloggen
  2. Lathunden Viktiga datum för företagare i sensommar

Lathunden Viktiga datum för företagare i sensommar

Som småföretagare är det en hel del att tänka på nu när semestern börjar lida mot sitt slut.

viktiga datum för småföretagare

2021-07-26

Redan andra augusti ska en viktig inkomstdeklaration vara inne för aktiebolag. Här är Lendos lathund som hjälper dig hålla koll på viktiga datum. 

Att driva eget företag ställer ganska stora krav på att hålla koll på allt som ska göras och planeras. Förutom att du ska ta fram tjänster och produkter som dina kunder vill köpa finns det en mängd saker du måste sköta när det gäller bokföring och administration. Inkomstdeklarationer, moms- och arbetsgivardeklaration och periodisk sammanställning är några av de vanligaste. Om du inte lämnar in dem i tid kan du får anmärkningar av Skatteverket och dyrbara förseningsavgifter. 

Om du vill kunna fokusera mera på din kärnverksamhet kan det vara klokt att delegera redovisningen och deklarationerna till någon annan. Då kan en pålitlig bokföringsbyrå vara rätt partner för ditt företag. De hjälper dig att komma ihåg datumen och se till att all bokföring sköts på rätt sätt och att alla deklarationer kommer in i tid. Men det kan ändå vara bra att ha koll på datumen, för även de kan missa. 

En stor lättnad de senaste åren är att alla deklarationer kan göras digitalt, det har sparat mycket tid och administration för många företagare jämfört med tiden då allt skulle skickas in på papper och blanketter. 

Vi på Lendo har sammanställt en liten lathund över de viktigaste datumen du som företagare behöver ha koll på under sensommaren och hösten. Redan den 2 augusti är det dags för inkomstdeklaration för dig som driver aktiebolag. Sedan rullar det på med moms- och arbetsgivardeklarationer. 

Det gäller också att planera likviditeten så att du har pengar i kassan när det är dags att betala in moms och arbetsgivaravgifter. Även om företaget går bra kan det ibland uppstå perioder då likviditeten kan vara en utmaning. Hos oss på Lendo kan du  du ansöka och jämföra erbjudanden om lån till företag från 50 000 kr upp till 2 000 000 kr. Det tas endast en UC för att bankerna och långivarna ska kunna pröva din ansökan för att ta reda på företagets ekonomiska situation och för att bedöma företagets framtida förmåga att betala tillbaka lånet. Ansökan och jämförelsen är kostnadsfri för dig som företagare och du förbinder dig inte till något. 

Viktiga datum att hålla koll på för dig som företagare

Augusti

2 augusti

Aktiebolag/Handelsbolag: Inkomstdeklaration 2 och 3, elektronisk inlämning.

13 augusti

Enskild firma: Slutskattebesked.

17 augusti

Aktiebolag/Handelsbolag: Moms- och arbetsgivardeklaration.

Enskild firma: Arbetsgivardeklaration.

Aktiebolag/Handelsbolag:: Skattedeklaration samt moms på skattekontot (omsättning över 40Mkr), gäller vid kvartals- och månadsredovisning av moms.

Aktiebolag/Handelsbolag: och enskild firma: Avdragen skatt och arbetsgivaravgifter på Skatteverkets konto (omsättning under 40Mkr).

20 augusti

Aktiebolag/Handelsbolag: och enskild firma: Periodisk sammanställning för EU-moms. 

25 augusti

Aktiebolag/Handelsbolag: och enskild firma: Periodisk sammanställning för EU-moms. (Kvartal: jan, april, juli och okt) via e-tjänst.

September

13 september

Aktiebolag/Handelsbolag: Moms- och arbetsgivardeklaration.

Enskild firma: Arbetsgivardeklaration.

Aktiebolag/Handelsbolag: Skattedeklaration samt moms på skattekontot (omsättning under 40Mkr), gäller vid månadsredovisning av moms.

Aktiebolag/Handelsbolag och enskild firma: Avdragen skatt och arbetsgivaravgifter på Skatteverkets konto (omsättning under 40Mkr).

21 september

Aktiebolag/Handelsbolag och enskild firma: Periodisk sammanställning för EU-moms. (Kvartal: jan, april, juli och okt) på blankett SKV5740.

27 september

Aktiebolag/Handelsbolag och enskild firma: Periodisk sammanställning för EU-moms. 

Oktober

12 oktober

Aktiebolag/Handelsbolag: Moms- och arbetsgivardeklaration.

Enskild firma: Arbetsgivardeklaration.

Aktiebolag/Handelsbolag: och enskild firma: Avdragen skatt och arbetsgivaravgifter på Skatteverkets konto (alla företag).

Aktiebolag/Handelsbolag: Skattedeklaration samt moms på skattekontot (omsättning under 40Mkr), gäller vid månadsredovisning av moms.

20 oktober

Aktiebolag/Handelsbolag: och enskild firma: Periodisk sammanställning för EU-moms.

25 oktober

Aktiebolag/Handelsbolag: och enskild firma: Periodisk sammanställning för EU-moms. 

Källa: Skatteverket

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!