1. Företagsbloggen
  2. Nya covid-19-stöd till företagare

Nya covid-19-stöd till företagare

Nya restriktioner innebär nya svårigheter för företagare - i dag gick regeringen ut med nya coronastöd till företag

Damberg nya coronastöd företagare - företagsbloggen

2021-12-17

Nya covid-19-restriktioner gör att många företagare återigen upplever problem på grund av pandemin. Flera företagsstöd återinförs därför av regeringen. 

– Vi är återigen i ett läge där många företagare kämpar för att få sina verksamheter att gå runt. Från regeringens håll är vi fortsatt fast beslutna om att göra det som krävs för att stötta svenska jobb och företag genom krisen, säger finansminister Mikael Damberg vid en pressträff.

Många företagare upplever att verksamheten stannat upp rejält efter att pandemin tagit ny fart och nya rekommendationer om smittskyddsåtgärder införts. Särskilt hårt drabbade tycks företagare inom hotell- och restaurang vara, till exempel har många bokat av julbord. 

Det är tre stöd som nu snabbt håller på att återinföras och som regeringen lägger i en ändringsbudget. 

Omställningsstödet återinförs för december och kan komma att förlängas med ytterligare tre månader. Precis som tidigare ska stödet kunna användas av företag som har haft ett omsättningstapp som överstiger 30 procent jämfört med en referensperiod. 

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare och handelsbolag återinförs också för december.  Som förutsättning för stöd ska bland annat gälla att den enskilde näringsidkaren respektive handelsbolaget under stödperioden förlorat mer än 30 procent av sin nettoomsättning jämfört med en referensperiod.

Regeringen kommer också att föreslå en utökning av möjligheterna till till­fälliga skatteanstånd för att dämpa de likviditetsproblem som kan uppstå för företag i det här läget. Åtgärderna bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Moderaterna.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!