1. Företagsbloggen
  2. Så kan Lendo hjälpa dig med större företagslån

Så kan Lendo hjälpa dig med större företagslån

Nu blir det möjligt att ansöka om större företagslån via Lendo.

större företagslån - handläggare företag, Johan. Lendobloggen

2023-03-22

Även företag som ska låna fem miljoner kronor eller mer kan nu använda jämförelsetjänsten för att hitta den mest passande företagskrediten.  – Det finns flera fördelar, dels går det ofta snabbare än via storbanken, dels kan du jämföra flera alternativ och få hjälp av oss, säger Johan Raner, en av Lendos företagshandläggare. 

Med Lendos tjänst för att jämföra företagslån kan du jämföra låneerbjudanden från upp till 13 olika långivare. Nu gör vi tjänsten ännu bättre för större företag som är i behov av större krediter. Det blir nu möjligt att låna upp till fem miljoner kronor, och i vissa fall mer än så. 

Fördelarna för större bolag med att gå via Lendo är flera, dels går det ofta snabbare att få ett besked än via storbankerna, dels kan du jämföra flera krediter och pressa räntan och få hjälp av Lendos företagshandläggare för att hitta den bästa lösningen utifrån flera olika alternativ. 

– Större bolag har ofta större behov. Det kan handla om olika investeringar, förvärv och satsningar när det finns flera anledningar som gör att företaget får ett ökat kapitalbehov. Till exempel ser vi byggföretag som vill låna för att klara av nya projekt eller restauranger som gör större utbyggnader och satsningar. Ofta finns det flera anledningar till en större kredit, säger Johan Raner som är företagshandläggare hos Lendo. 

Även för större bolag lönar det sig ofta att jämföra flera olika kreditgivare för att hitta den mest passande lösningen. Dessutom finns Lendos handläggare till hands för en personlig kontakt för att hjälpa till att hitta den bästa lösningen som passar just ditt företag. 

– Finansiering är ganska komplext och kan vara något av en djungel, vi finns här för att hjälpa dig. Mitt bästa råd är att fråga oss så mycket du kan, det finns inga dumma frågor. Via en personlig dialog kan vi hjälpa till att hitta den bästa lösningen för ditt företag, säger Johan Raner.

Ofta kan det gå snabbare via Lendo än via storbankerna, tidsfaktorn kan vara viktig för många företag. Johan Raners bästa råd är att ge så mycket information som möjligt för att öka chansen till att hitta en bra kreditlösning. 

– Ju mer information vi kan få desto lättare är det att guida och hitta bra lösningar. Bland annat behöver man ha en färsk resultat- och balansräkning och om det finns några, en översikt över vilka säkerheter som finns, säger Johan. 

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!