1. Företagsbloggen
  2. Kickstarta 2024 med ditt företag - smarta tips

Kickstarta 2024 med ditt företag - smarta tips

Ut med 2023, in med 2024!

kickstart 2024 företag Lendobloggen

2024-01-02

Det gamla året har precis tagit slut och det är hög tid att börja förbereda företaget för det nya året. För att du och ditt företag ska ha de bästa förutsättningarna för att klara sig igenom det nya året har vi på Lendo sammanställt en lista över hur ditt företag får en extra bra start på 2024.

Tiden runt årsskiftet är en perfekt tidpunkt att se över det år som har gått och göra de förändringar och satsningar som kan bidra till att göra det nya året framgångsrikt för företaget. Kanske var det saker som fungerade bra under det förra året som förtjänar mer tid och resurser, eller saker som inte gick som planerat och behöver förbättras eller förändras.

För att göra 2024 till ett lyckat år har vi på Lendo delat med oss av sju tips för att lyckas och ha de rätta förutsättningarna för att göra 2024 ett framgångsrikt år. Kanske är det en nysatsning som behövs för att företaget ska blomstra? Eller behövs det bättre koll på vilka kostnader som företaget kan se över eller minska på?

Förverkliga nya idéer

Starta det nya året med att förverkliga dina drömmar. Har du gått och tänkt på en företagsidé eller en ny produkt är det dags att förverkliga den. Gör en marknadsundersökning och se om produkten eller företaget skulle fylla en efterfrågan på marknaden. För dig som vågar starta eget har vi på Lendo ett uppstartslån som är anpassat för dig som vågar satsa på något nytt.

Se över din produkt

Fundera på om inte företaget kan förändra eller paketera om företagets produkt eller tjänst på ett sätt som gör den mer attraktiv för nya kunder eller gör den mer lönsam. Kanske finns det en kundmålgrupp som du inte når idag, men med hjälp av en förändring skulle kunna nå. Är företaget inte digitaliserat idag är det god tid att skapa en hemsida och närvaro online för att nå ut till fler potentiella kunder. 

Budgetuppföljningar

Sätt upp en likviditetsbudget och följ upp den månadsvis. En likviditetsbudget gör att du kan se kassaflödet in och ur företaget lättare och gör att du kan se i god tid om företaget börjar få slut på pengar. Får du likviditetsbrist är det viktigt att du ser det i god tid och kan sätta in åtgärder, men ser du det först i sista minuten kan det vara för sent.

Optimera företagets lager

Gå igenom företagets lager och se till att företaget inte binder onödigt mycket kapital i lagret. Stora lager är kostsamma, både genom att företaget binder upp mycket kassaflöde i lagret, men också för att det kostar att förvara alla varor någonstans. Se även över om företaget kan köpa in mindre varor per gång, men oftare. Det är också mycket kortare ledtider på många varor nu än det har varit de senaste åren, så att ha en stor lagerhållning är inte lika viktigt längre.

Sätt upp mål

Sätt upp tydliga och uppnåeliga mål för ditt företag som du vill nå under året. Dela upp dina större mål och milstolpar i mindre delmål som du hela tiden kan jobba mot och utvärdera. Det gör att du alltid har något att sträva mot och skapar motivation.

Våga tacka nej

Ibland kan det vara nödvändigt att tacka nej till vissa kunder, även om du inte vet när nästa uppdrag kommer. Vissa jobb blir aldrig lönsamma, eller kostar mer resurser än vad de ger tillbaka. Även om det kan vara svårt att säga nej kan det löna sig i längden. Se till att kunderna betalar i tid, och att de inte har finansiella svårigheter, så att du inte blir lidande av att de inte kan betala.

Finansieringsalternativ 

Behöver företaget göra en storsatsning i närtid? Då kan ett företagslån passa bra. Genom att ansöka om ett företagslån hos Lendo kan företaget låna upp till fem miljoner kronor. 

En låneansökan hos Lendo är alltid kostnadsfri, och du kan inom 24 timmar få erbjudanden från olika långivare. Grundkraven för att beviljas ett lån till företaget är att det är registrerat i Sverige och är ett aktivt bolag vid tiden för ansökan, och Lendo accepterar låneansökningar från aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma.

Lendos handläggare finns alltid tillgängliga på 0771-131310om du har några funderingar. Du förpliktar inte företaget till något genom att ansöka om ett lån hos Lendo, och det tas endast en kreditupplysning via UC på ditt företag.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!