1. Privatbloggen
  2. Extra bra tillfälle att samla dina smålån

Extra bra tillfälle att samla dina smålån

Efter semestern kan det vara bra att se över sin ekonomi. Många kan spara 1000-tals kr varje månad på lägre räntor.

Nu bjuder vi på bankernas uppläggningsavgift när du väljer att samla dina lån

2020-08-11

Just nu bjuder vi på långivarnas uppläggningsavgift när du tecknar ett samlingslån. Kampanjen gäller 11 augusti - 13 september 2020. En ansökan hos oss på Lendo tar bara två minuter och är kostnadsfri. 

Under sommaren är det lätt att dra på sig småkrediter som kan bli dyrbara under hösten och vintern. Kanske tog du en ny tv på avbetalning eller lät ditt kreditkort gå varmt på semesterresan. Du är inte ensam, men när hösten och vintern kommer och räntorna börjar ticka kan det bli dyrt. 

Vi på Lendo kan hjälpa dig att samla dina lån, krediter och avbetalningar – kostnadsfritt. Genom att samla dina lån till ett privatlån kan du sänka din månadskostnad och spara pengar. En ansökan tar bara ett par minuter. 

Just nu bjuder vi på långivarnas uppläggningsavgift när du tecknar ett samlingslån för att göra det extra förmånligt. Vi hjälper dig att jämföra upp till 40 långivare med en enda kreditupplysning. Du kan läsa mer om villkoren för erbjudandet och hur du går tillväga när du vill samla dina lån här. Erbjudandet gäller 11 augusti - 13 september 2020 och ansökningar där du valt att omförhandla eller samla dina lån.

– Det är fortsatt viktigt att aktivt jämföra låneerbjudanden från olika banker och långivare innan du tecknar ett lån. En transparent jämförelse utifrån varje individs förutsättningar bidrar till en ökad konkurrens och bättre lånevillkor för låntagarna, säger Carl Brynielsson, vd för Lendo.

Här är 5 vanliga smålån som du kan samla ihop

Kreditkort.

Det är lätt att man använder kreditkortet lite för mycket och när månadsfakturan kommer har du inte råd att betala hela skulden. Inte sällan är den effektiva räntan uppemot 30 procent.

E-handelslån.

I dag går det på ett par knapptryck att köpa hem varor för 10 000-tals kronor och du kan enkelt få en faktura som sedan förvandlas till en dyr kredit. Räntan är inte sällan 25-30 procent.

Elektronikinköp.

Köp nu och få 60 dagar räntefritt. Visst låter det förmånligt? Men det är lätt att man inte har pengarna kvar när räkningen ska betalas, eller glömmer bort att betala den. Då förvandlas den till ett dyrt litet lån.

Snabblån/SMS-lån.

De kallas fortfarande för SMS lån, trots att du ansöker på en vanlig mobilsajt. Det kan vara lockande att låna några tusenlappar via ett snabblån för att ha råd med en utehelg eller liten resa. Efterräkningen blir dock dyr om du inte kan betala av snabbt. Räntan kan vara så hög som över 40 procent.

Avbetalningsplaner.

Ibland går det helt enkelt inte att betala en räkning i tid, och då kan en avbetalningsplan vara bra. Men många företag tar ut rejäl ränta när du inte kan betala tillbaka i tid.