1. Privatlån
 2. Poollån

Låna till pool - finansiera ditt poolbygge via Lendo

Har du beslutat dig för att det är dags för poolprojektet? Vid olika renoveringar hemma brukar de flesta av oss behöva ansöka om ett lån på grund av kostnaden. Ansöker du via Lendo kan du med en ansökan jämföra upp till 40 låneerbjudanden för ditt poolprojekt. 

 • Ansök på 2 minuter

 • Endast en kreditupplysning (UC)

 • Kostnadsfritt - ej bindande

Ansök och jämför poollån på Lendo idag!

Vad tycker våra kunder?
TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 305 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 34%. Räntespann mellan: 5,20%-33,93%.

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

ICA Banken lån
Coop MedMera bank lån
IKANO Bank lån
Nordax Bank lån
Wasa Kredit lån
Resurs lån och företagslån
Bank Norwegian - en filial av NOBA Bank Group
SEB lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 40 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

Går du i pooltankar? Finansiera poolbygget via Lendo

Många svenskar brukar ta tag i olika renoveringsprojekt på vårkanten, allt ifrån köksrenoveringar till altanbyggen och något som blivit en allt vanligare syn i bostadsområden ute i landet, att bygga en alldeles egen pool som familj och vänner kan svalka sig i på somrarna. Utöver bekvämligheten att kunna ta sig ett dopp när man känner för det är det många som ser det som en investering i sitt boende vid en eventuell framtida försäljning av huset. Man ska dock inte underskatta hur stort projekt att bygga pool på tomten kan vara, och att det beroende på tomt och val av pool eller spabad kan ta olika lång tid. Det kan gå på en vecka, men oftast bör man räkna med längre tid än så, gärna en till två månader från planering, första spadtag till färdig pool och första dopp! 

Som med alla byggen och renoveringar kan en pool hemma bli kostsam, en pool i standardutförande med arbete och montering inräknat kostar flera hundra tusen kronor och det är inte alla som hunnit spara ihop alla pengar för så stora projekt. Behöver du låna pengar till pool kan du ansöka om ditt lån hos oss på Lendo. Du kan då ansöka om ett lån utan säkerhet på upp till 600 000 kr, där du jämför låneerbjudanden från upp till 40 banker och långivare med en enda ansökan och en kreditupplysning via UC. 

Nedan går vi igenom vad du kan tänka på innan du ansöker om ditt poollån. 

Budget - vad kommer min pool eller spabad kosta?      

Först och främst gäller det att välja vilken typ av pool ni ska bygga, eller vad som faktiskt går att bygga på tomten. Går det att gräva ner den där du vill ha den, eller bör ni titta på något som ska stå ovan mark. Ring gärna en återförsäljare som kan komma hem till er och titta på tomten och ge er råd om vad som kan fungera på just er tomt och ge er en offert som inbegriper allt från enbart pool och tillbehör till att även inbegripa allt byggnadsarbete och montering. Är tanken att ha en pool där barnen kan leka och stoja eller är ni kanske mer intresserade av något för simträning eller kanske hellre ett spabad som kan användas året om?

Prata igenom behoven och förväntningarna inom familjen innan ni tar hjälp av en expert för att se vad som är möjligt och vad det kan kosta. För en pool i standardutförande bör ni räkna med en kostnad på 50 000 - 200 000 kr bara för själva stommen för poolen. Sedan tillkommer även kostnaden för att bygga poolen, täckning eller pooltak, lägga grund, markarbete, eventuellt altanarbete runt och andra installationskostnader som gör att man bör räkna med i alla fall 300 000 kr för sitt poolbygge. Kan du bygga poolen eller spabadet själv går kostnaden naturligtvis ner ordentligt. Men glöm inte bort att räkna med kostnader för uppvärmning och rening i din kalkyl, allt för att slippa överraskningar längre fram.

Vilken pool ska jag välja? 

Det beror på vad du är ute efter. Det finns många olika typer att välja mellan, både vad gäller funktion, material och form. Även hur din tomt ser ut spelar en stor roll. Bor du på en sluttning eller en plan tomt? Går det att gräva eller måste ni spränga? Sprängning gör att kostnader för bygget skjuter i höjden, kanske kan ni ha något fristående, ovanmark istället. Kommer platsen där ni planerar att bygga den att ha sol en stor del av dagen där den värms upp ordentligt eller behöva ni kanske lägga mer krut på uppvärmning? Alla tillval utöver grundutförande kommer att öka kostnaderna, men det kan också göra att poolen används mer och att den håller längre. 

Viktiga saker att tänka på inför ditt poolköp: 

 • Ta in offerter från etablerade poolåterförsäljare. Gärna flera för att jämföra priser och vad som ingår, glöm inte bort att fråga om betongplatta ingår eller ej. 

 • Väljer du att låta någon annan bygga, ta in flera offerter även där. Oftast har återförsäljarna firmor de samarbetar med.  

 • Räkna på kostnader för framtiden - hur lång är poolens livslängd och vad skulle det kosta att behöva byta stomme till exempel? 

 • Tillbehör - vilka ingår och vad måste ni köpa till? Hur är underhållet? 

 • Garantier - jämför mellan olika leverantörer. 

 • Hur lång tid tar bygget? Har ni den badklar till sommaren? 

 • Poolens eller spabadets placering. Utöver solläge kan det även vara bra att tänka på eventuell insyn och uppsikt inifrån huset. 

Räkna på allt och se vad som matchar era behov bäst, ekonomiskt och sett till användning. Ta gärna lite höjd för oförutsedda kostnader när du planerar ditt poolbygge, som med alla renoveringar eller byggen kan det om man har otur tillkomma kostnader man inte förutsåg innan.  

Ansök om poollån via Lendo 

Vad innebär det att ansöka om poollån hos oss? Du ansöker och jämför blancolån på 10 000 - 600 000 kr via Lendo. Med en enda ansökan kan du få upp till 40 låneerbjudanden från de banker och långivare vi samarbetar med och ha pengarna på ditt konto inom några dagar efter ansökan. Genom att ansöka hos en låneförmedlare som Lendo får du fördelen att du med en enda ansökan och endast en kreditupplysning via UC kan jämföra räntor, villkor och erbjudanden för att få bästa möjliga lån sett till dina personliga förutsättningar. Hade du gjort denna jämförelse själv hade du behövt lägga ner tid på att ansöka hos över 30 banker och långivare där det hade  tagits en kreditupplysning hos varje,något som hade påverkat din kreditvärdighet negativt.  

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Nej, din ansökan är inte bindande. Vi samlar in erbjudanden från banker och långivare som du sedan får ta ställning till och ta lån om det passar dina behov. Ditt lånelöfte är sedan giltigt i 30 dagar.

För lån via Lendo - upp till 600 000 kr

 • Vara minst 18 år

 • Vara folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • Inneha en årsinkomst på minst 110 000 kr

 • Har en inkomst från arbete eller pension

 • Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid. OBS! Har du en poste restante adress kan du inte ansöka om lån via Lendo, detta då den inte godkänns av de banker och långivare vi samarbetar med. Grundkraven är fastställda av de banker och långivare Lendo samarbetar med och är inget vi kan påverka.

Ett poollån är ett privatlån du kan använda för att finansiera ditt poolbygge. Du förbinder dig inte till något genom att ansöka och dina låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar vilket ger dig gott om tid att jämföra räntor och villkor.

Från att du gjort en ansökan till att dina första bud kommer in tar det inte mer än några sekunder. När du sedan får ditt lån utbetalat beror på vilken långivare du väljer och uthämtningsmetod.Du kan välja att hämta ut ditt lån på två olika sätt:

 • Post – Ditt skuldebrev skickas hem till dig som du sedan skriver under och skickar tillbaka till långivaren. Det tar i regel 2–5 arbetsdagar från det att långivaren fått det påskrivna skuldebrevet till att du har pengarna på kontot.

 • Länk – Hämta dina pengar digitalt genom e-signering där du skriver under ditt skuldebrev med BankID. Pengarna sätts antingen in på ditt bankkonto eller skickas till dig som utbetalningsavi.

Utbetalningstiden kan variera beroende på vilken bank eller låneinstitut du väljer. Detta är något Lendo inte kan påverka.