1. Företagsbloggen
  2. Så kan du refinansiera med hjälp av Lendo

Så kan du refinansiera med hjälp av Lendo

Refinansiera ditt företag direkt via Lendo

lendo refinansiering - samla företagslån via Lendo

2023-09-22

För att kunna driva och utveckla ett företag framåt krävs det ofta lite extra pengar. Det finns många sätt för ett företag att få tillgång till krediter med olika löptider och kostnader.

Men med dagens höga räntenivå kan kostnaden för kreditkort, checkkrediter, factoring och andra finansieringsmöjligheter snabbt dra iväg. Men genom att refinansiera och samla dina företagskrediter hos Lendo kan företaget spara in tusentals kronor varje månad.

Refinansiering kallas det när ett företag ersätter sina befintliga lån och krediter mot ett större lån och på så sätt gör sig av med många små krediter. Genom att slå ihop företagets företagslån, kreditkort, och andra mindre krediter som alla kan ha olika räntor, avgifter och amorteringsplaner får man istället ett enda lån. Det kan ge både dig och ditt företag fördelar som bättre kontroll över företagets ekonomi och lägre räntekostnader. 

Genom att samla många mindre lån och konsolidera dessa till ett större lån kan företagets kostnader minska, något som på sikt kan förbättra företagets ekonomi och ge utrymme till en ny satsning eller en ny investering. Företaget sparar därtill in tid och administrationsarbete genom att lånen är samlade till ett stort lån, något som innebär att det bara är en faktura att betala och hålla koll på, istället för flera stycken.

Det kan vara bra att ta reda på vad företaget betalar i räntekostnader idag genom att gå igenom alla företagets räntekostnader innan företaget ansöker om refinansiering. Att samla företagets lån kan dessutom vara en möjlighet att förbättra företagets kreditvärdighet då alla krediter är samlade i ett lån istället för att vara spridda på många små krediter. 

Utöver det kan företaget öka sin likviditet genom att samla sina lån, och på så sätt undvika dyra kortsiktiga lösningar som factoring, som ofta är förknippad med höga räntekostnader och dyra avgifter.

Att ansöka om att refinansiera företagslån hos Lendo är enkelt, och du kan ansöka om upp till fem miljoner kronor i företagslån med en ansökan. Du anger finansiera skuld som lånesyfte och din ansökan skickas sedan till upp till 13 banker och långivare som ger dig sina bästa erbjudanden utifrån företagets ekonomiska förutsättningar.

Lendo tar emot låneansökningar från aktiebolag, enskild firma, handelsbolag samt kommanditbolag. Om du har frågor om hur Lendo fungerar eller hur du kan samla företagets lån kan du ringa tel: 0771-131310 så får du hjälp av en av våra handläggare. Det kostar inget att ansöka om refinansiering hos Lendo, och du binder dig inte till något när du ansöker.

Den som ansöker om lånet måste ha en ledande position inom företaget, exempelvis vd eller en styrelseroll. Företaget måste vara registrerat och aktivt i Sverige och en kreditupplysning via UC tas på företaget via Lendo. Kompletterande upplysningar kan tillkomma från andra kreditupplysningsföretag. De flesta långivare kräver personlig borgen i samband med lån till företag.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!