1. Företagsbloggen
  2. Uppstartslån kan ge 10% rabatt på räntan

Uppstartslån kan ge 10% rabatt på räntan

Finansiering är den största utmaningen för nystartade småföretag.

uppstartslån

2023-12-20

Att förverkliga din idé och vision genom att starta ett eget företag är en givande men slitsam process, och en av de största utmaningarna med att starta eget är att hitta finansiering till ditt företag. Då kan ett uppstartslån med 10 procents ränterabatt vara ett värdefullt alternativ för att få in det kapital du behöver. Via Lendo kan du ansöka kostnadsfritt. 

Som nystartat företag kan det vara en stor utmaning att få tillräckligt med kapital för att starta upp verksamheten. Det är vanligt att många banker och långivare säger nej till låneansökningar då företaget saknar historik samtidigt som det är svårt att locka till sig externt kapital. En bra lösning kan då vara ett uppstartslån som ger dig och ditt företag goda förutsättningar att realisera affärsidén.

Ett uppstartslån är ett förmånligt företagslån som riktar sig till nystartade företag under två år gamla som behöver finansiering för att komma igång med sin verksamhet. Ett uppstartslån kan användas till olika ändamål, som till exempel att köpa inventarier, maskiner, insatsvaror, lokalhyra eller stärka företagets likviditet. Du kan söka ett uppstartslån oavsett om du har aktiebolag, handelsbolag, enskild firma eller kommanditbolag som bolagsform. Men för företag med aktiebolag som bolagsform är uppstartslånet extra förmånligt.

Om du har ett aktiebolag som bolagsform och ansöker om ett uppstartslån får du en ränterabatt på minst 10 procent. Rabatten dras av från den totala kostnaden för lånet. Du och ditt företag behöver inte visa någon omsättning, eftersom lånet är till för att hjälpa ditt företag att komma igång.

Genom att ansöka om uppstartslån via Lendo kan företaget genom endast en ansökan få erbjudanden om uppstartslån på upp till 300 000 kronor. För att ansöka om uppstartslån via Lendo behöver företaget uppfylla vissa grundkrav. Företaget måste vara registrerat och aktivt i Sverige, och företaget måste vara nystartat. Det innebär att företaget inte bör ha registrerat något bokslut, men om du har en enskild firma kan du få ett erbjudande om uppstartslån med ränterabatt upp till 24 månader efter att företaget registrerades.

Grundkrav för lånet

För att få ett uppstartslån brukar långivarna kräva en personlig borgen då företaget inte har någon finansiell historik. Du som ansöker om uppstartslån bör därför ha en bra personlig kreditvärdighet för att ha goda förutsättningar att få lånet beviljat.

Att ansöka om ett uppstartslån via Lendo är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något med en ansökan, och låneerbjudandena är giltiga i 30 dagar från det att du får dem. Via Lendo tas endast en kreditupplysning på ditt företag av UC när du söker ett uppstartslån. Det innebär att ditt företags kreditvärdighet inte försämras på grund av flera upplysningar. Förutom upplysningen på ditt företag kommer det också att tas en kreditupplysning på den eller de personer som går i personlig borgen för lånet.

Är du intresserad av uppstartslån för ditt företag men vet inte om det är rätt lån för dig och ditt företag? Då är du välkommen att ringa våra kunniga handläggare på 0771-131310 så hjälper de dig med att hitta det lån som passar dig och företaget bäst.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag