1. Samla lån och krediter
 2. Samlingslån

Ta ett samlingslån - sänk din lånekostnad

Har du flera mindre lån och skulder eller köp på avbetalning kan du sänka din lånekostnad genom att ansöka om ett samlingslån. Du samlar då dina olika små lån och krediter i ett enda - läs mer om varför det kan sänka din månadskostnad.

 • En ansökan - upp till 35 låneerbjudanden

 • Ansök på 2 minuter

 • En kreditupplysning (UC)

 • Kostnadsfritt - ej bindande

Ansök om ett samlingslån & jämför räntor idag! 

Vad tycker våra kunder?
kr
10 000600 000
år

Ungefärlig kostnad

2 838 kr/mån

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2020-09-15.

Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 29,95%. Räntespann mellan: 2,95%-29,95%.

Våra samarbetspartners

IKANO Bank lån
SEB lån
Swedbank lån
Santander bank lån
FOREX Bank lån
ICA Banken lån
Resurs Bank lån
Svea Ekonomi lån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför lån snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 2 minuter.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 35 långivare

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar dig bäst.

Vad är ett samlingslån? 

Ett samlingslån är precis som namnet antyder ett lån där du ansöker om och samlar ihop flera lån i ett enda. Det är lätt hänt att dra på sig flera lån, köp på avbetalningar och krediter där räntor och avgifter snabbt kan äta upp en hel del av inkomsten. Detta eftersom mindre blancolån, krediter, snabblån och avbetalningsköp ofta har en kort återbetalningstid som allt som oftast innebär en högre ränta. Vill du få möjligheten att sänka din månadskostnad kan du med ett enda lån med lägre ränta även välja att förlänga lånets löptid.  

Varför ska jag jämföra lån? 

Eftersom banker och långivare tittar på olika parametrar när de gör riskbedömningen på sina kunder. Då du kan bedömas olika beroende på vilken bank eller långivare du går till är det viktigt att du jämför låneerbjudanden och räntor när du tar ett samlingslån för att samla dina lån och krediter. Ansöker du om ditt samlingslån via Lendo kan du få erbjudanden från upp till 35 banker och långivare med en enda ansökan. Därefter kan du jämföra och välja erbjudandet med lägst ränta, villkor och totalkostnad för just dig.  

Är det värt det att ta ett samlingslån? 

Om du har flera mindre lån, har handlat på avbetalning och sitter på andra krediter lönar det sig allt som oftast att ta ett samlingslån för att samla allt hos en enda långivare. Genom att samla ihop allt kan du förutom att få en lägre månadskostnad även få en bättre överblick över din ekonomi. Ett enda lån innebär en enda återbetalning/faktura/avi i månaden istället för flera där du riskerar att missa en och drabbas av onödiga påminnelseavgifter. 

Kan jag ansöka om samlingslån trots betalningsanmärkningar? 

På Lendo kan du ansöka om lån från 10 000 - 600 000 kr. Du kan ansöka om samlingslån trots betalningsanmärkningar, dock kan anmärkningar göra det svårare att få ett lån beviljat än utan. Ett samlingslån där du samlar lån i ett större eller i alla fall minskar antalet lån och dyra krediter kan vara bra för din ekonomi. Om du har betalningsanmärkningar kan du ansöka om samlingslån upp till 150 000 kr och måste uppfylla följande krav: 

 • Du måste vara minst 18 år.

 • Folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år. 

 • Du måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kr. 

 • Du måste vara skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader. 

 • Beroende på dina individuella förutsättningar kan vissa av våra samarbetspartners erbjuda dig ett högre lånebelopp än 150 000 kr.

Ovanstående krav är satta av de banker och långivare vi på Lendo samarbetar med, det är de som bedömer kunder som ansöker om lån och som tar beslut om huruvida de ska beviljas ett eller inte. 

När du ansöker om lån trots betalningsanmärkningar skickar vi din ansökan till alla banker och långivare vi samarbetar med som vänder sig till kunder med betalningsanmärkningar. Dessa långivare tittar främst på din framtida återbetalningsförmåga. Har du frågor om detta är du alltid välkommen att ringa våra duktiga medarbetare på kundtjänst på 0771-131310 som kan hjälpa dig.

Hur förbättrar jag mina chanser till ett beviljat lån med bra villkor? 

Om du ansöker om samlingslånet tillsammans med någon, en så kallad medsökande kan det förbättra dina chanser till att få det beviljat. Som ensam låntagare med anmärkningar kan det vara svårare att beviljas ett ansökt lån med bra villkor. Genom att ha med en medlåntagare kan du visa på ökad betalningsförmåga och på så sätt väga upp för din anmärkning. Med en medsökande minskar bankens/låntagarens risk eftersom ni är två stycken som blir betalningsansvariga och de bör då kunna erbjuda dig förmånligare villkor än om du sökt ensam. 

Var dock uppmärksam på vem du ber att ansöka om lånet tillsammans med dig, det är viktigt att denna person inte själv har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.  

Hur ansöker jag om ett samlingslån via Lendo? 

Det är enkelt att ansöka om lånet här på hemsidan. Du fyller i låneformuläret ovan med totalsumman för de smålån och krediter som du vill lösa med ett samlingslån. I samband med det behöver du även svara ja på frågan “Har du lån som du vill samla ihop?”  Sedan får du fylla i dina personuppgifter och eventuell medsökande.

Det tar 2 minuter att ansöka och när du är klar skickas den omedelbart ut till våra anslutna banker och långivare. Du får oftast dina första svar inom 1 minut och vi mejlar dig så fort alla långivare och banker har fått möjligheten att behandla din ansökan. Du kan få upp till 35 låneerbjudanden på din ansökan. Alla låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar vilket innebär att du har gott om tid att välja erbjudandet med lägst ränta och bäst villkor för just dina behov.  

Ta dig tiden innan du ansöker att ta reda på exakt vilka lån och krediter eller avbetalningsköp du har och gå igenom de olika räntorna och månadskostnaderna. Om du har lån eller krediter med höga räntor, försök då få med så mycket som möjligt i samlingslånet för att kunna lösa dessa och på så sätt sänka din månadskostnad. 

Är det inte bättre att gå direkt till min vanliga bank? 

Traditionella banker är generellt tuffare i bedömningen av dig som kund. Har du fast inkomst och hög kreditvärdighet kan det vara värt ett försök. Men är du i situationen att du behöver ett samlingslån kan du genom en ansökan hos oss på Lendo jämföra villkor från traditionella större banker och andra långivare med en enda ansökan. På så sätt får du snabbt och enkelt en överblick över dina alternativ och totalkostnader. Genom att ansöka hos en låneförmedlare som Lendo får du också minsta möjliga påverkan på ditt kreditbetyg då vi endast tar en kreditupplysning via UC som våra anslutna samarbetspartners får dela på. 

Vilken ränta kan jag få? 

Vilken ränta du får beror på dina ekonomiska förutsättningar. De banker och långivare vi samarbetar med gör individuella bedömningar av varje låneansökan. De tillämpar en individuell räntesättning efter att ha gjort en riskbedömning baserad på dina ekonomiska förutsättningar.

Lendo kan inte påverka vilken ränta du erbjuds vid låneerbjudanden. 

Hur många kreditupplysningar tas när jag ansöker om samlingslån via Lendo? 

När du ansöker via en låneförmedlare som Lendo tas endast en enda kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC) som alla banker och långivare vi samarbetar med får dela på. Skulle du göra jämförelsen på egen hand skulle varje bank eller långivare behöva ta en kreditupplysning vilket skulle leda till många upplysningar tagna på kort tid vilket då leder till ett sämre kreditbetyg. För varje bank eller långivare som behandlar din låneansökan kommer du få hem en omfrågandekopia hem i posten, dessa kopior räknas dock inte som kreditupplysningar. 

I enstaka fall kan långivare ta in ytterligare upplysningar via andra kreditupplysningsföretag än UC för att kunna ha ett bättre beslutsunderlag i handläggningen av din låneansökan. Men det är upplysningar som inte påverkar din kreditvärdighet.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Här på lendo.se kan du ansöka om lån upp till 600 000 kronor. För att ett lån ska bli beviljat förutsätts att du uppnår vissa krav. Kraven är fastställda av de banker och långivare vi på Lendo samarbetar med och är inget vi kan påverka.

Lån över 30 000 kr

 • Vara minst 18 år

 • Folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år

 • En fast inkomst från arbete eller pension

 • En årsinkomst på minst 110 000 kr

 • Skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Om du arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd kan du ansöka om lån upp till 100 000 kr. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid.

Ja, när du ansöker om ett lån genom en låneförmedlingssajt som Lendo kan du få lånerbjudanden från många banker och med det välja den bank som erbjuder bäst villkor, vilket kan vara din befintliga bank om de samarbetar med Lendo. Dock kan det löna sig att byta bank för ett privatlån om du får ett bättre erbjudande från en annan långivare.

Ja, du kan ansöka om ett samlingslån utan att ha en fast inkomst. Men du ses som större risk och kan med det få betala en högre ränta. Banken gör en bedömning av dig och sätter sedan det beviljade beloppet utefter denna bedömning, vilket kan vara upp till 350 000 kr. Vet du med dig att din ekonomiska situation kommer att förändras under de närmaste månaderna kan det vara värt att vänta med en låneansökan för att med det få ett bättre erbjudande.

Ja. Du kan ändra lånebelopp eller dina uppgifter i din ansökan inom 5 dagar. Du är välkommen att kontakta oss på 0771-131310