Hjälp via telefon 0771 - 13 13 10

Privatlån

Ibland behöver vi låna pengar. Kanske ska du renovera, köpa nya vitvaror eller ut och resa? Lendo förmedlar privatlån, även kallade blancolån, utan säkerhet som är avsedda för konsumtion. Olika banker har olika benämningar på privatlån som t.ex. enkla lånet, medlemslånet och fritidslånet men gemensamt för alla är att ingen säkerhet krävs vilket gör dem till ett privatlån.

Hur mycket får jag låna?

Hur mycket pengar du får och kan låna beror på din ekonomiska situation och din förmåga att kunna betala tillbaka lånet framåt. Hos Lendo kan du ansöka om privatlån från 5 000 kr upp till 500 000 kronor. Därefter går ett tjugotal banker och låneinstitutet igenom din ansökan, en så kallad kreditprövning, för att kunna erbjuda dig hela eller delar av sökt lånebelopp. Hur mycket du får möjlighet att låna presenteras sedan på Lendo tillsammans med dina individuella villkor och ränta från respektive långivare.

Tänk på att inte låna mer än du behöver. Det är viktigt att du kan betala ränta och amorteringar på ditt lån även om du skulle bli sjuk eller arbetslös. En tumregel är att inte ansöka om privatlån som överstiger 80 % av din årsinkomst.

Vilken ränta får jag på privatlån?

Räntan sätts inte av Lendo utan av de banker och låneinstitut som Lendo arbetar med. Räntan sätts individuellt för varje låntagare och varierar beroende på personliga förutsättningar och bankernas riskanalys. Ju högre risk banken ser i utlåningen desto högre ränta. Räntesatsen uttrycker storleken på räntan och anges vanligtvis som årlig ränta. För att du ska kunna jämföra ränta och avgifter mellan långivare räknar Lendo även ut den effektiva räntan som inkluderar alla eventuella avgifter kopplade till lånet. Du får då möjlighet till en rättvis jämförelse av privatlån utan några som helst dolda avgifter.

Effektiva räntan inkluderar samtliga kostnader som ränta, avi- och faktureringsavgifter samt eventuell uppläggningsavgift för att få en rättvis prisjämförelse av olika typer av lån. Hur den effektiva räntan beräknas och presenteras är reglerat i Konsumentkreditlagen.

Jämför privatlån

Räntan mellan olika banker och låneinstitut varierar beroende på vem eller vilka som söker, det är därför som det är så viktigt att jämföra så många banker och låneinstitut som möjligt för att hitta den lägsta räntan för just dig och ditt privatlån. På Lendo hjälper vi dig att jämföra bankernas lånevillkor för att du ska kunna hitta det privatlån som passar dig bäst – och spara tusenlappar på onödiga räntekostnader och aviavgifter. Läs mer om privatlån och vanliga uttryck i ordlistan.

Återbetalning

Återbetalning av privatlån görs vanligen genom månadsvisa delbetalningar, så kallad amortering. Utöver amorteringen tillkommer ränta och eventuella avgifter som uppläggningsavgift och aviavgifter. Räntan och de eventuella avgifterna är rena kostnader och fungerar inte som någon återbetalning av lånet utan täcker bankens kostnader för upplåning och administration.

Självklart kan du när som helst betala av ditt lån eller betala in en extra summa, oavsett vilket bank du väljer - utan extra kostnad. Det enda du behöver göra är att kontakta det låneinstitutet eller den bank du har tagit lånet hos så hjälper de dig.

lendo

Ansök och jämför direkt

Lånebelopp:
Lånetid:

Ungefärlig kostnad: 1 166 kr/mån*

Genom att skicka in ansökan godkänner jag användaravtalet
Säkert & kostnadsfritt

*Räkneexempel: Annuitetslån 10 år. Effektiv ränta 7.34%. Ett lån på 100 000 kr kostar då 1 166 kr/månad (120 avbetalningar), dvs totalt 139 949 kr. Ingen start-/aviavgift. 7.10% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Ett urval av våra långivare:

Vad tycker våra kunder?

Rejta Stars

Betyg: 4.51 317 röster

Källa Eniro

Säkerhet i världsklass

Lendo använder samma säkerhetslösningar som världens ledande banker och vi är fullt certifierade av GeoTrust.

Vanliga frågor och svar

Kontakta kundservice:

Ring eller e-posta oss:

Telefon: E-post:
0771 - 13 13 10 kundservice@lendo.se
Öppettider:
Måndag - Torsdag 08:00 - 20:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag 10:00 - 14:00
Lendo kundservice