Ring

lendo logo

Jämför företagslån upp till 5 000 000 kr - ansök kostnadsfritt!

Flera långivare

Ansök på 1 min

Jämför flera låneerbjudanden med endast 1 UC. Sveriges största jämförelsetjänst för lån.

Vi söker lån hos flera långivare

Ansökan tar 1 minut - svar inom 24h

Helt kostnadsfri ansökan

Vi söker lån hos flera långivare

Ansökan tar 1 minut - svar inom 24h

Helt kostnadsfri ansökan

kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Qred företagslån
Capcito företagslån
OPR-Företagslån
FundingPartner företagslån
DBT Företagslån
Resurs lån och företagslån
Mynt företagslån
Approva företagslån
Corpia företagslån
Avida finans lån & företagslån
IMH Finans
Finly företagslån
CrediNord. företagslån
Svea Bank företagslån & privatlån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån tryggt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 19 långivare.

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

För att kunna göra en ansökan för företagslån behöver du ha ett registrerat företagsengagemang på företaget. Det innebär i praktiken en ledande roll i företaget, så som att är man är VD, styrelsemedlem eller suppleant i styrelsen. Genom att logga in med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och effektivisera på hela ansökningsprocessen.

Företaget måste vara registrerat i Sverige och vara aktivt.

På Lendo kan du ansöka om lån till företag från 50 000 kr upp till 5 000 000 kr. Bankerna och långivarna prövar din ansökan för att ta reda på företagets ekonomiska situation och för att bedöma företagets framtida förmåga att betala tillbaka lånet. Utifrån detta bestämmer varje långivare hur mycket du kan låna.

Beroende på vilken bank eller långivare som du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att erhålla dina pengar.

De banker och långivare vi samarbetar med på Lendo sköter signering online och då gör du enligt nedan:

- Du öppnar en länk (URL) till ett skuldebrev online som du skriver under via BankID. Pengarna sätts sedan vanligtvis in på ditt konto inom ett par dagar.

Avvikelser kan förekomma då Lendo inte kan påverka hur lång tid varje bank eller långivare behöver för att behandla ditt ärende.

Räntan sätts inte av Lendo utan av de banker och långivare som Lendo arbetar med.

Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som företaget erhåller bestäms utifrån den kreditupplysning som utförs av bankerna och låneinstituten samt deras interna riskbedömningar av Företaget (och eventuell borgensmans) återbetalningsförmåga och kreditrisk. Därför kan räntan variera mellan olika långivare och det är viktigt att jämföra så många långivare som möjligt för att hitta den lägsta räntan för företaget.

VIKTIGT: Du måste skicka in en ansökan för att få reda på vilken ränta långivarna kan erbjuda dig.

Varje långivare gör en individuell bedömning och erbjudanden du får kan variera beroende på betalningsanmärkningarnas karaktär. Har du funderingar kring detta kan du höra av dig till oss på 0771-131310 så hjälper vi dig.

Nej, att ansöka om företagslån via Lendo är helt kostnadsfritt! Lendo får betalt av långivaren för lån som har blivit utbetalda via Lendo, det påverkar inte dig som kund.

När du ansöker genom Lendo så registreras endast en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC) på företaget. För enskilda firmor och handelsbolag skickas omfrågandekopior ut för att du ska veta vilken information bankerna tagit del av om dig. Observera att vissa av våra partners använder sig av andra kreditupplysningar, så som Creditsafe, dock påverkar detta inte företagets kreditvärdighet.

Bankerna/långivarna kan kräva kompletterande dokumentation efter att du har accepterat budet. Skulle det uppdagas ny information som resultat av kompletteringen som gör att det påverkar bankens/långivarens kreditbedömning negativt kan låneerbjudandet dras tillbaka. 

Skulle det vara så att du får ett avslag efter att du accepterat  ett låneerbjudande kan du alltid ringa oss på kundtjänst 0771-131310 så kan vi hjälpa dig vidare med ett eventuellt annat bud. 

Du väljer återbetalningstid själv, från 6 månader upp till 5 år. För mindre lån kan det vara lönsammare att ha en kortare återbetalningstid. Totala beloppet att återbetala stiger vid längre återbetalningstid.

Detta sätts individuellt för varje långivare för företagslån. Majoriteten av de kreditinstitut vi samarbetar med tar inte ut någon kostnad för att förtidslösa lånet, dock kan det förekomma att långivaren tar ut en avgift för det belopp som återbetalas. Om så är fallet står detta tydligt i erbjudandet när du jämför alternativen mellan varandra.

Vanligast är att den som är borgensman är någon i bolaget/styrelsen. Det viktiga är att personen har en ordnad ekonomi och om det behövs kan gå in och betala av på lånet i det fall låntagaren av olika anledningar inte kan detta. Läs mer om vad det innebär att vara borgensman och vilka skyldigheter som ingår.

Ja, vi tar emot ansökningar på Enskilda Firmor, Aktiebolag, Handelsbolag och Kommanditbolag.

Företagslån 

När du som småföretagare ser möjlighet till en investering vill du kunna agera så fort som möjligt för att kunna genomföra dina planer och börja tjäna pengar. Skälen till att du behöver ett företagslån kan skilja sig - det kan handla om brygglån, investeringar, likviditetslån och mycket annat. Genom att använda dig av Lendo kan du snabbt och enkelt jämföra företagslån för att få bästa möjliga villkor och spara tid.  

Därför ska du jämföra företagslån 

Banker och långivare kan ge olika erbjudanden på samma ansökan. Därför är det extra viktigt att jämföra så många olika långivare som möjligt innan du tar ett lån till ditt företag. Att göra jämförelsen på egen hand kan vara svårt eftersom låneerbjudanden presenteras på olika sätt hos olika långivare. Vissa använder sig av årsränta, andra månadsränta och hur de fasta kostnaderna redovisas varierar, vilket kan göra det svårt att skaffa sig en överblick och jämföra. 

Dessutom är låneerbjudanden ofta villkorade med olika typer av säkerheter, och då blir det ännu svårare att göra jämförelser. Ansöker du om ditt företagslån via Lendo får du direkt en översikt av din totalkostnad i kronor hos de olika långivarna, samt ser om lånet är villkorat med personlig borgen eller inte. 

Du kan ansöka om företagslån på upp till 5 miljoner

Hos oss på Lendo kan du ansöka om lån till företag upp till tre miljoner kronor med en återbetalningstid (löptid) på maximalt fem år. Fundera över vad som är viktigt. Handlar det om en långsiktig investering kan en längre återbetalningstid vara bra, då det innebär en lägre månadskostnad. Är finansieringen mer av en kortsiktig karaktär, så kan en kortare löptid vara bättre.

Det här krävs för att få företagslån

Grundkraven för att beviljas ett lån till företaget är att det är registrerat i Sverige och är ett aktivt bolag vid tiden för ansökan. Vi accepterar ansökningar från bolagsformerna aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma. Även nystartade företag är välkomna. Du som ansöker måste ha en ledande roll i företaget. Vi samarbetar med olika banker och långivare som riktar sig till småföretag med olika behov. Har du några funderingar är våra handläggare bara ett samtal bort på 0771-131310.  

Det här kan Lendo erbjuda ditt företag

Genom att använda dig av Lendo, Sveriges största jämförelsetjänst för lån, när du ska ansöka om att låna pengar till ditt företag kan du få erbjudanden från flera banker och långivare med en enda ansökan. Du ansöker snabbt, enkelt och kostnadsfritt direkt på hemsidan. Det tar 1 minut att ansöka och din ansökan är färdigbehandlad inom 24h (helgfri vardag). Trots att du kan få svar redan inom några timmar, rekommenderar vi dig att vänta tills din ansökan är färdigbehandlad för att låta samtliga långivare få möjlighet att titta på din ansökan. Du förbinder dig inte till något när du ansöker om företagslån genom oss och vår tjänst är helt kostnadsfri. 

Endast en ansökan krävs för att kunna jämföra räntor, kostnader och villkor. Jämför företagslån för att kunna spara pengar och undvik dyrare lån än nödvändigt.  

Företagslån utan säkerhet

Majoriteten av de banker och långivare vi samarbetar med kräver personlig borgen i samband med lån till företag. Det här är ingen säkerhet i egentlig mening utan innebär att en eller flera i bolaget åtar sig att betala av lånet om företaget inte kan betala av skulden enligt överenskommelse. Vid större lån, mellan 500 000 - 5 000 000 kr kan en säkerhet i form av företagsinteckning krävas. Vid dessa belopp brukar det även finnas möjlighet att använda fastigheten som pant. Om långivarna har den typen av krav presenteras detta tydligt i ditt låneerbjudande.

Vad är räntan på företagslån?

Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som företaget erhåller bestäms utifrån din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Räntan sätts inte av Lendo utan av de långivare som vi samarbetar med. Långivarna gör en kredit- och riskbedömning av ditt företag, samt av eventuell borgensman, för att fastställa just ditt företags förutsättningar för att betala tillbaka lånet. 

Räntan kan variera mellan olika långivare och det är viktigt att du jämför så många långivare som möjligt för att hitta den lägsta kostnaden för företaget - det gör du enkelt med en ansökan på Lendo.  För att ta reda på vilken ränta långivarna kan erbjuda dig måste du skicka in en ansökan. 

Återbetalning

Bankerna och långivarna vi samarbetar med inom företagslån har återbetalning i form av amortering och ränta/avgift. Summan och räntan/avgiften dras oftast via autogiro från företagskontot. Amorteringskraven kan skilja sig åt beroende på långivare, du kan se skillnaderna när du jämför dina låneerbjudanden. 

Olika typer av företagslån

Vissa av de långivare vi samarbetar med erbjuder även företagskredit och checkkredit, du ser i dina erbjudanden vad du erbjudits för något. Är du osäker på hur olika lånetyper skiljer sig åt kan du läsa mer om factoring och vad som gäller vid företagslån för aktiebolag, företagslån för småföretag eller om du funderar på att samla företagslån

Kreditupplysning på ditt företag   

När du ansöker hos oss tas endast en kreditupplysning via UC på ditt företag, detta trots att ansökan skickas ut till alla långivare som erbjuder företagslån som vi samarbetar med. Varje gång du ansöker om ett lån hos en långivare tas en ny upplysning, detta kan ge dig försämrad kreditvärdighet. Med en ansökan via Lendo undviker du det, trots att du kan få upp till 19 låneerbjudanden med en enda ansökan. Vissa av våra partners (långivare) kompletterar med en kreditupplysning från Creditsafe eller D&B (f.d. Bisnode), dessa påverkar dock inte företagets kreditvärdighet. 

Utöver kreditupplysningen på företaget tas sedan en upplysning på den/de som agerar borgensman. Denna upplysning kan tas via UC, D&B (f.d. Bisnode) eller Creditsafe.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Behöver du hjälp?

Kom i kontakt med oss

Öppettider Bolån

Måndag - Torsdag

09:00 - 17:00

Fredag

09:00 - 16:00

Lördag

STÄNGT

Söndag

STÄNGT

Öppettider övriga produkter

Måndag - Torsdag

08:00 - 20:00

Fredag

09:00 - 17:00

Lördag

10:00 - 14:00

Söndag

10:00 - 14:00

Öppettider Bolån

Måndag - Torsdag

09:00 - 17:00

Fredag

09:00 - 16:00

Lördag

STÄNGT

Söndag

STÄNGT

Öppettider övriga produkter

Måndag - Torsdag

08:00 - 20:00

Fredag

09:00 - 17:00

Lördag

10:00 - 14:00

Söndag

10:00 - 14:00