Jämför företagslån upp till 5 000 000 kr - ansök kostnadsfritt!

Flera långivare

Ansök på 1 min

Jämför flera låneerbjudanden med endast 1 UC. Sveriges största jämförelsetjänst för lån.

Vi söker lån hos flera långivare

Ansökan tar 1 minut - svar inom 24h

Helt kostnadsfri ansökan

Vi söker lån hos flera långivare

Ansökan tar 1 minut - svar inom 24h

Helt kostnadsfri ansökan

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.
kr
50 0005 000 000
år

(Ansökan är inte bindande)

schibsted group logos
schibsted text

Våra samarbetspartners

Aros Kapital företagslån
Froda företagslån
Marginalen bank lån
Capitalbox företagslån
Fedelta företagslån
Fortnox företagslån
OPR-Företagslån
FundingPartner företagslån
DBT Företagslån
Resurs lån och företagslån
SaveLend företagslån
IMH Finans
Svea Bank företagslån & privatlån

HUR FUNGERAR LENDO?

Jämför företagslån tryggt, enkelt och kostnadsfritt. Så här går det till:

1. Gör en ansökan

Fyll i din ansökan digitalt. Det tar runt 1 minut.

2. Jämför erbjudanden

Lendo samlar erbjudanden från upp till 13 långivare.

3. Välj det bästa lånet

Välj det erbjudande som passar ditt företag bäst.

TrustScore beräknas baserat på alla omdömen hos Trustpilot, med beaktande av aktualitet, mängd och stjärnbetyg. Lendo bjuder slumpmässigt in kunder som har använt tjänsten via mail att lämna omdömen, dessa markeras som verifierade. Andra omdömens äkthet kontrolleras inte.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

För att kunna göra en ansökan för företagslån behöver du ha ett registrerat företagsengagemang på företaget. Det innebär i praktiken en ledande roll i företaget, så som att är man är VD, styrelsemedlem eller suppleant i styrelsen. Genom att logga in med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och effektivisera på hela ansökningsprocessen.

Företaget måste vara registrerat i Sverige och vara aktivt.

På Lendo kan du ansöka om lån till företag från 50 000 kr upp till 5 000 000 kr. Bankerna och långivarna prövar din ansökan för att ta reda på företagets ekonomiska situation och för att bedöma företagets framtida förmåga att betala tillbaka lånet. Utifrån detta bestämmer varje långivare hur mycket du kan låna.

Räntan sätts inte av Lendo utan av de banker och långivare som Lendo arbetar med.

Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som företaget erhåller bestäms utifrån den kreditupplysning som utförs av bankerna och låneinstituten samt deras interna riskbedömningar av Företaget (och eventuell borgensmans) återbetalningsförmåga och kreditrisk. Därför kan räntan variera mellan olika långivare och det är viktigt att jämföra så många långivare som möjligt för att hitta den lägsta räntan för företaget.

VIKTIGT: Du måste skicka in en ansökan för att få reda på vilken ränta långivarna kan erbjuda dig.

Beroende på vilken bank eller långivare som du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att erhålla dina pengar.

De banker och långivare vi samarbetar med på Lendo sköter signering online och då gör du enligt nedan:

- Du öppnar en länk (URL) till ett skuldebrev online som du skriver under via BankID. Pengarna sätts sedan vanligtvis in på ditt konto inom ett par dagar.

Avvikelser kan förekomma då Lendo inte kan påverka hur lång tid varje bank eller långivare behöver för att behandla ditt ärende.

Vanligast är att den som är borgensman är någon i bolaget/styrelsen. Det viktiga är att personen har en ordnad ekonomi och om det behövs kan gå in och betala av på lånet i det fall låntagaren av olika anledningar inte kan detta.

Läs mer om vad det innebär att vara borgensman och vilka skyldigheter som ingår.

Bankerna/långivarna kan kräva kompletterande dokumentation efter att du har accepterat budet. Skulle det uppdagas ny information som resultat av kompletteringen som gör att det påverkar bankens/långivarens kreditbedömning negativt kan låneerbjudandet dras tillbaka. 

Skulle det vara så att du får ett avslag efter att du accepterat  ett låneerbjudande kan du alltid ringa oss på kundtjänst 0771-131310 så kan vi hjälpa dig vidare med ett eventuellt annat bud. 

Du väljer återbetalningstid själv, från 6 månader upp till 5 år. För mindre lån kan det vara lönsammare att ha en kortare återbetalningstid. Totala beloppet att återbetala stiger vid längre återbetalningstid.

Varje långivare gör en individuell bedömning och erbjudanden du får kan variera beroende på betalningsanmärkningarnas karaktär. Har du funderingar kring detta kan du höra av dig till oss på 0771-131310 så hjälper vi dig.

Detta sätts individuellt för varje långivare för företagslån. Majoriteten av de kreditinstitut vi samarbetar med tar inte ut någon kostnad för att förtidslösa lånet, dock kan det förekomma att långivaren tar ut en avgift för det belopp som återbetalas. Om så är fallet står detta tydligt i erbjudandet när du jämför alternativen mellan varandra.

Nej, att ansöka om företagslån via Lendo är helt kostnadsfritt! Lendo får betalt av långivaren för lån som har blivit utbetalda via Lendo, det påverkar inte dig som kund.

När du ansöker genom Lendo så registreras endast en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC) på företaget. För enskilda firmor och handelsbolag skickas omfrågandekopior ut för att du ska veta vilken information bankerna tagit del av om dig. Observera att vissa av våra partners använder sig av andra kreditupplysningar, så som Creditsafe, dock påverkar detta inte företagets kreditvärdighet.

Lendo samarbetar i dagsläget med dessa banker och långivare på företagslånesidan:

Ja, vi tar emot ansökningar på Enskilda Firmor, Aktiebolag, Handelsbolag och Kommanditbolag.

Oftast är det så att den som agerar borgensman är aktiv i bolaget eller sitter i styrelsen. Det är viktigt att den som åtar sig detta har en ordnad personlig ekonomi och vid behov kan gå in och betala av på lånet om låntagaren (i detta fall företaget) av olika anledningar inte klarar av att göra detta.

När du ansöker om företagslån utan krav på säkerhet såsom fastigheter, inventarier eller pantsättning är det vanligt att någon eller några av ägarna i bolaget som ansöker om lånet går i personlig borgen för lånet. Det fungerar som en säkerhet för långivaren om bolaget inte kan betala tillbaka skulden som planerat. Då blir den eller de som agerar borgensman personligt återbetalningsskyldiga för lånet.

Företagslån 

När du som småföretagare ser möjlighet till en investering vill du kunna agera så fort som möjligt för att kunna genomföra dina planer och börja tjäna pengar. Skälen till att du behöver ett företagslån kan skilja sig - det kan handla om brygglån, investeringar, likviditetslån och mycket annat. Genom att använda dig av Lendo kan du snabbt och enkelt jämföra företagslån för att få bästa möjliga villkor och spara tid.  

Därför ska du jämföra företagslån 

Den bank som är bäst för företagslån är helt enkelt den bank som erbjuder bäst ränta och villkor. Därför är det extra viktigt att jämföra så många olika långivare som möjligt innan du tar ett lån till ditt företag. Att göra jämförelsen på egen hand kan vara svårt eftersom låneerbjudanden presenteras på olika sätt hos olika långivare. Vissa använder sig av årsränta, andra månadsränta och hur de fasta kostnaderna redovisas varierar, vilket kan göra det svårt att skaffa sig en överblick och jämföra. 

Dessutom är låneerbjudanden ofta villkorade med olika typer av säkerheter, och då blir det ännu svårare att göra jämförelser. Ansöker du om ditt företagslån via Lendo får du direkt en översikt av din totalkostnad i kronor hos de olika långivarna, samt ser om lånet är villkorat med personlig borgen eller inte. 

Du kan ansöka om företagslån på upp till 5 miljoner

Hos oss på Lendo kan du ansöka om lån till företag upp till 5 miljoner kronor med en återbetalningstid (löptid) på maximalt fem år. Fundera över vad som är viktigt. Handlar det om en långsiktig investering kan en längre återbetalningstid vara bra, då det innebär en lägre månadskostnad. Är finansieringen mer av en kortsiktig karaktär, så kan en kortare löptid vara bättre.

Det här krävs för att få ett företagslån

Grundkraven för att beviljas ett lån till ditt företag är att det är registrerat i Sverige och är ett aktivt bolag vid tiden för ansökan. Vi accepterar låneansökningar från aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskild firma. Även nystartade företag är välkomna. Du som ansöker måste ha en ledande roll i företaget. Det är grundkraven för att få ett företagslån. Vi samarbetar med olika banker och långivare som riktar sig till småföretag med olika behov. Har du några funderingar är våra handläggare bara ett samtal bort på 0771-131310.  

Det här kan Lendo erbjuda ditt företag

Genom att använda dig av Lendo, Sveriges största jämförelsetjänst för lån, när du ska ansöka om att låna pengar till ditt företag kan du få erbjudanden från flera banker och långivare med en enda ansökan. Du ansöker snabbt, enkelt och kostnadsfritt direkt på hemsidan. Det tar 1 minut att ansöka och din ansökan är färdigbehandlad inom 24h (helgfri vardag). Trots att du kan få svar redan inom några timmar, rekommenderar vi dig att vänta tills din ansökan är färdigbehandlad för att låta samtliga långivare få möjlighet att titta på din ansökan. Du förbinder dig inte till något när du ansöker om företagslån genom oss och vår tjänst är helt kostnadsfri. 

Endast en ansökan krävs för att kunna jämföra räntor, kostnader och villkor. Jämför företagslån för att kunna spara pengar och undvik dyrare lån än nödvändigt.

Har du sett över ditt företags behov och kommit fram till att det nu är rätt att ansöka om ett företagslån? Väntar du på inbetalningar från kunder , men något längre fram i tiden? Då kanske factoring eller fakturabelåning  kan vara rätt väg att gå, eller kanske en checkkredit om det handlar om ett kortsiktigt behov. Har du kommit fram till att ett lån är rätt för ditt företag, att företaget kan betala löpande amortering och räntekostnader - och att det innebär att ditt företag kan blomstra är en ansökan via Lendo rätt väg för ditt företag. Den gamla devisen “tid är pengar” gäller i allra högsta grad som småföretagare, undvik att lägga tid på att själv manuellt jämföra långivare mot varandra. Genom att ansöka om ditt lån till företaget via Lendo kan du med en ansökan jämföra olika långivare och välja det lån som passar dina behov bäst och kostar ditt företag minst. Lendo är Sveriges största jämförelsetjänst för lån - tryggt för dig och ditt företag. 

Företagslån utan säkerhet

Majoriteten av de banker och långivare vi samarbetar med kräver personlig borgen i samband med lån till företag. Det här är ingen säkerhet i egentlig mening utan innebär att en eller flera i bolaget åtar sig att betala av lånet om företaget inte kan betala av skulden enligt överenskommelse. Vid större lån, mellan 500 000 - 5 000 000 kr kan en säkerhet i form av företagsinteckning krävas. Vid dessa belopp brukar det även finnas möjlighet att använda fastigheten som pant. Om långivarna har den typen av krav presenteras detta tydligt i ditt låneerbjudande.

Det är vanligt att småföretag ansöker om ett företagslån utan säkerhet när det finns möjlighet till expansion. Expansion är ofta synonymt med ökade kostnader, oavsett om det handlar om investering i personal, renovering av lokal eller kanske marknadsföring av nya eller befintliga tjänster eller produkter. För de allra flesta småföretag kan det vara svårt att på egen hand finansiera  större investeringar utan att behöva skära ner på andra håll. Med ett företagslån med bra villkor kan ditt företag göra expansionen utan att tumma på kärnverksamheten eller skada företagets kassaflöde eller likviditet. 

Företagslån utan säkerhet

Majoriteten av de banker och långivare vi samarbetar med kräver personlig borgen i samband med lån till företag. Det här är ingen säkerhet i egentlig mening utan innebär att en eller flera i bolaget åtar sig att betala av lånet om företaget inte kan betala av skulden enligt överenskommelse. Vid större lån, mellan 500 000 - 5 000 000 kr kan en säkerhet i form av företagsinteckning krävas. Vid dessa belopp brukar det även finnas möjlighet att använda fastigheten som pant. Om långivarna har den typen av krav presenteras detta tydligt i ditt låneerbjudande.

Det är vanligt att småföretag ansöker om ett företagslån utan säkerhet när det finns möjlighet till expansion. Expansion är ofta synonymt med ökade kostnader, oavsett om det handlar om investering i personal, renovering av lokal eller kanske marknadsföring av nya eller befintliga tjänster eller produkter. För de allra flesta småföretag kan det vara svårt att på egen hand finansiera  större investeringar utan att behöva skära ner på andra håll. Med ett företagslån med bra villkor kan ditt företag göra expansionen utan att tumma på kärnverksamheten eller skada företagets kassaflöde eller likviditet. 

Det här påverkar räntan på företagslån

Varje långivare behandlar din ansökan individuellt och den ränta som företaget erhåller bestäms utifrån din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Räntan sätts inte av Lendo utan av de långivare som vi samarbetar med. Långivarna gör en kredit- och riskbedömning av ditt företag, samt av eventuell borgensman, för att fastställa just ditt företags förutsättningar för att betala tillbaka lånet. 

Räntan kan variera mellan olika långivare och det är viktigt att du jämför så många långivare som möjligt för att hitta den lägsta kostnaden för företaget - det gör du enkelt med en ansökan på Lendo.  För att ta reda på vilken ränta långivarna kan erbjuda dig måste du skicka in en ansökan. 

Återbetalning

Bankerna och långivarna vi samarbetar med inom företagslån har återbetalning i form av amortering och ränta/avgift. Summan och räntan/avgiften dras oftast via autogiro från företagskontot. Amorteringskraven kan skilja sig åt beroende på långivare, du kan se skillnaderna när du jämför dina låneerbjudanden. 

Vad kommer mitt företagslån att kosta? 

Vad just ditt företagslån kommer att kosta beror på olika faktorer, bland annat företagets kreditvärdighet och förutsättningar, men även tidigare belåningsgrad, lånets storlek och återbetalningstid. 

Varje långivare behandlar din och ditt företags ansökan individuellt, räntan kommer att baseras på kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Säg att du behöver ett lån till ditt företag på 300 000 kronor (observera, ett räkneexempel), med en återbetalningstid på 5 år. Utifrån det befintliga ränteläget och antagandet att din och företagets kreditvärdighet och återbetalningsförmåga bedöms som god kan du erbjudas en ränta på 8%, lånet har en uppläggningsavgift på 1500 kronor. Den effektiva räntan kommer att hamna på 8,54%. Totalkostnaden för lånet till företaget blir då 362 500 kronor om du inte löser lånet i förtid, då betalar du endast kostnaden för den utnyttjade löptiden.  Ovanstående uträkning är endast ett exempel, för att få reda på hur mycket du kan erbjudas i lån till ditt företag och vilken ränta långivarna kan erbjuda dig behöver du skicka in en ansökan här på hemsidan. Genom att använda dig av Lendos jämförelsetjänst för företagslån kan du snabbt och enkelt jämföra olika långivare mot varandra och välja bästa möjliga erbjudande utan att betala för mycket i räntor och avgifter för ditt lån. 

Är du osäker på ditt företags förutsättningar eller vill veta mer om hur Lendos tjänst kan hjälpa just ditt företag? Ring våra handläggare på 0771-131310 så hjälper de dig med dina frågor och funderingar. 

Olika typer av företagslån

Vissa av de långivare vi samarbetar med erbjuder även företagskredit och checkkredit, du ser i dina erbjudanden vad du erbjudits för något. Är du osäker på hur olika lånetyper skiljer sig åt kan du läsa mer om factoring och vad som gäller vid företagslån för aktiebolag, företagslån för småföretag eller om du funderar på att samla företagslån. För nystartade bolag erbjuder vi uppstartslån.

Kreditupplysning på ditt företag   

När du ansöker hos oss tas endast en kreditupplysning via UC på ditt företag, detta trots att ansökan skickas ut till alla långivare som erbjuder företagslån som vi samarbetar med. Varje gång du ansöker om ett lån hos en långivare tas en ny upplysning, detta kan ge dig försämrad kreditvärdighet. Med en ansökan via Lendo undviker du det, trots att du kan få upp till 13 låneerbjudanden med en enda ansökan. Vissa av våra partners (långivare) kompletterar med en kreditupplysning från Creditsafe eller D&B (f.d. Bisnode), dessa påverkar dock inte företagets kreditvärdighet. 

Utöver kreditupplysningen på företaget tas sedan en upplysning på den/de som agerar borgensman. Denna upplysning kan tas via UC, D&B (f.d. Bisnode) eller Creditsafe.

VAD MER KAN VI ERBJUDA?

Mer om våra tjänster för företag

Checkkredit

Ansök om och jämför checkkrediter genom Lendo. Du ansöker om företagslån upp till 5 miljoner & kan då även få erbjudanden om checkkredit av våra samarbetspartners.

Företagskredit

Ansök om företagskredit för ditt företag genom att göra en låneansökan för företagslån via Lendo. Vissa av våra långivare kan erbjuda företagskrediter vilket presenteras tydligt bland dina låneerbjudanden.

EU-lån

EU-lånet - ett företagslån upp till 560 000 kr med EU-garanti. Ett förmånligt lån med ränterabatt för ditt företag där du kan erbjudas att gå i personlig borgen för endast 20% av lånet. Läs mer om villkoren.

Lån till aktiebolag

Företagslån för aktiebolag, ansök om lån till företag med bolagsformen AB upp till 5 miljoner och jämför låneerbjudanden med en enda låneansökan. Ansökan tar 1 minut och är kostnadsfri.

Privatlån

Ansök om privatlån upp till 600 000 kr. Du kan jämföra upp till 40 låneerbjudanden med endast en ansökan och kreditupplysning.

Våra partners företag

Lendo har 13 partners som erbjuder företagslån och krediter. Läs mer om de banker och långivare vi samarbetar med och vad de erbjuder.

Jämför bolån

Jämför bostadslån via Lendo - få flera låneerbjudanden med en enda ansökan om bolån.

Flytta bolån

Flytta, omförhandla eller utöka ditt bolån genom en ansökan via Lendo. Jämför olika banker och långivare med varandra.

Lånelöfte bolån

Ansök om ditt lånelöfte via Lendo. Jämför långivare med en ansökan!

Hittar du inte svar på dina frågor?

Vi ser till att hjälpa dig!

Om du inte får svar på din fråga, kontakta oss via telefon, mail, chatt eller på vår Facebook-sida. Vi svarar inom 24 timmar (helgfria vardagar). Du behöver inte dela känslig information i din fråga, och du kan alltid ringa oss om du föredrar det.

Om du inte får svar på din fråga, kontakta oss via telefon, mail, chatt eller på vår Facebook-sida. Vi svarar inom 24 timmar (helgfria vardagar). Du behöver inte dela känslig information i din fråga, och du kan alltid ringa oss om du föredrar det.

lendo kundtjänst

Du kan även nå oss via telefon, facebook, chatt eller email:

lendoforetag@lendo.se

Öppettider

Måndag - Torsdag

08:00 - 20:00

Fredag

09:00 - 17:00

Lördag

10:00 - 14:00

Söndag

10:00 - 14:00

Öppettider Bolån

Måndag - Torsdag

09:00 - 17:00

Fredag

09:00 - 16:00

Lördag

STÄNGT

Söndag

STÄNGT

Du kan även nå oss via telefon, facebook, chatt eller email:

Öppettider

Måndag - Torsdag

08:00 - 20:00

Fredag

09:00 - 17:00

Lördag

10:00 - 14:00

Söndag

10:00 - 14:00

Öppettider Bolån

Måndag - Torsdag

09:00 - 17:00

Fredag

09:00 - 16:00

Lördag

STÄNGT

Söndag

STÄNGT